Ексклюзиви
четвер, 18 квітня 2013 04:47

Мобільні оператори України вкотре підвищують тарифи

Мобільні оператори України вкотре підвищують тарифи
Фото: ridna.ua

Всі три провідних оператора мобільного зв'язку - "Київстар", "МТС-Україна" і "Астеліт" (ТМ life :)) - змінили тарифи з початку року. У всіх випадках користувачі базових тарифів будуть змушені платити більше за послуги зв'язку, пише газета "Капітал".

Зокрема, "Київстар" представив нові тарифи, які почнуть діяти з 24 квітня. У базовому тарифі за передоплатою "Країна Київстар" введена абонплата на рівні 1,1 грн на день проти сьогоднішньої 1 грн на день в популярному тарифі "Супер Київстар". Але якщо раніше абонплата дозволяла говорити безкоштовно всередині мережі 70 хвилин, то з 24 квітня можна буде виговорювати вже 150 хвилин. Формально вартість однієї хвилини знижується.

Але за даними "Київстару" за останній квартал 2012 року, клієнти компанії в середньому виговорюють 498 хвилин на місяць. Тобто приблизно 16 хвилин в день. Для такого абонента ціни на послуги "Київстару" виростуть на 10-68%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть зберегти мобільний номер при зміні оператора зв'язку

У березні в базовому тарифі "Астеліту" "Вільний life :)" дзвінки на телефони інших операторів зросли з 0,39 грн до 0,49 грн за хвилину. Якщо вчасно не поповнити рахунок, то стільки ж буде коштувати зв'язок всередині мережі. В іншому тарифі life :) "Шалений день" абонплата зросла на 18% до 1,5 грн на день.

Компанія "МТС-Україна" також змінювала тарифи (оператор називає це "корекцією тарифів"). У тарифі "МТС Перший" введена абонплата 0,5 грн на день, пакет внутрішньомережевих хвилин в послузі "Супер" подорожчав удвічі. Також з 19 квітня компанія піднімає вартість активації послуги "Супер" з 5 до 8-12 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Мобільні оператори України вкотре підвищують тарифи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути