вівторок, 27 серпня 2013 17:48

Митниця Росії досі "трусить" українських кондитерів

Митниця Росії досі "трусить" українських кондитерів
"Укркондпром" заявив про проблеми на російській митниці. Фото: thekievtimes.ua

Асоціація "Укркондпром" заявила про проблеми з розмитненням товарів на кордоні Російської Федерації.

Про це сьогодні на нараді парламентського комітету з питань економічної політики заявив голова асоціації Олександр Балдинюк.

"Хоча існує певний прогрес, але ситуація залишається непростою: всі три групи, згідно з товарною номенклатурою, під номерами 17, 08, 19, - це всі види товарів, які ми виробляємо та експортуємо в Росію і які перебувають у списках ризику. До теперішнього часу ми стикаємося з певними проблемами розмитнення наших вантажів у РФ", - сказав Балдинюк

За його словами, ситуація достатньо неоднорідна: підприємства, які мають складські приміщення на території Росії, зазнають одних витрат, українські підприємства, у яких таких приміщень немає, - інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торговельна війна: Чим ризикує Росія і як має відповісти Україна

Крім того, заявив Балдинюк, підприємства, що працюють на умовах контрактів, які передбачають, що витрати несуть контрагенти в Росії, фактично призупинили відвантаження своєї продукції ще з 14 липня.

"Ці підприємства зазначають, що російський імпортер припинив закупівлю наших товарів фактично повністю. Зокрема, такі підприємства з 14 липня практично не здійснювали поставки своїх товарів. І тільки сьогодні (вівторок, 27 серпня) на митницю пішли деякі вантажі. Ми ще не можемо сказати , чи застосовується до них звичайний метод за процедурою розмитнення", - сказав голова асоціації.

Зазначимо, що сьогодні раніше начальник управління департаменту митної справи Міністерства доходів і зборів Ігор Тимофєєв заявив, що митники РФ повернулися до рутинного формату митного оформлення українських вантажів, процес розмитнення йде без затримок.

Зараз ви читаєте новину «Митниця Росії досі "трусить" українських кондитерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути