Ексклюзиви
середа, 06 червня 2012 15:13

Корупція підриває економіку Європи - Transparency

Корупція підриває економіку Європи - Transparency
Країни з низькими антикорупційними гарантіями опинилися в числі тих, у яких більшість проблем пов'язані з держборгом. Фото: segodnya.ua

Корупція у сфері політики і бізнесу в Європі, особливо в Середземномор'ї, ще більше послаблює економіку єврозони.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на доповідь Transparency International.

У той час як Європа вважає себе найменш корумпованим регіоном в світі, в кількох європейських країнах зауважено дуже тісні зв'язки між підприємцями і держструктурами, публічним доступом до інформації і відсутністю законів, що регулюють лобіювання, йдеться в доповіді.

Дефіцит бюджету в регіоні, борги держав і корупція означають, що державні гроші використовуються неефективно, підкреслює Transparency International.

"Країни з низькими антикорупційними гарантіями зараз опинилися в числі тих, у яких більшість проблем пов'язані з держборгом", - сказав директор з досліджень Transparency International Фінн Генріх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін замовив ремонт офісів за 833 тисячі

Зокрема, в дослідженні відзначаються Греція, Італія, Португалія та Іспанія як найбільш "проблемні" країни єврозони.

"Зв'язки між корупцією і справжньою фінансовою кризою в цих країнах більше не повинні ігноруватися", - підкреслюється в доповіді.

При цьому в таких країнах, як Данія, Норвегія, Швейцарія, Німеччина, Велика Британія і Швеція методи боротьби з корупцією вважаються ефективними.

У доповіді говориться, що положення в Нідерландах розглядається як "цілком неадекватне", а заходи боротьби з корупцією в Бельгії та Франції не є ефективними, тому що вони відбуваються по "непрозорим каналам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ заплатить перекладачам 870 гривень за кожну годину роботи

За даними Ради Європи, корупція обходиться Євросоюзу приблизно в 120 млрд євро на рік. Деякі аналітики говорять про те, що ця цифра може бути значно більше.

За даними дослідження Eurobarometer, хоча корупцію досить складно помітити або виміряти, близько 74% європейців бачать щорічне зростання корупції у своїх країнах.

Зараз ви читаєте новину «Корупція підриває економіку Європи - Transparency». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути