вівторок, 18 червня 2013 09:10

Горілку та цигарки хочуть обкласти додатковим акцизом

Горілку та цигарки хочуть обкласти додатковим акцизом
Тютюнові вироби та горілку можуть обкласти додатковим акцизом. Фото: newsradio.com.ua

Сьогодні, 18 червня, пройде остання нарада робочої групи напередодні засідання парламентського комітету з питань податкової та митної політики.

Депутати, виробники та експерти повинні будуть визначитися з перспективою перегляду акцизної політики в середині року, пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "Налог на вредность".

Ще 5 червня глава комітету, народний депутат від фракції Партії регіонів Віталій Хомутинник вирішив відмовитися від триразового збільшення податкового навантаження тільки на пивну галузь, а розподілити її на всіх виробників підакцизних товарів. За словами співрозмовника в комітеті, весь минулий тиждень учасники робочої групи напрацьовували пропозиції, але до єдиного результату так і не прийшли.

У комітеті є три варіанти. За словами голови підкомітету з питань акцизного податку та спецподаткова режимів, голови робочої групи, народного депутата від фракції Партії регіонів Ігоря Циркіна, якщо не буде знайдена спільна позиція, то комітет не розглядатиме це питання в середу. До якої версії ставок схиляються учасники групи, він назвати відмовився.

Втім, реальним варіантом джерело в комітеті назвало такий, за якого в цілому навантаження на всі галузі становитиме близько 30%, але воно буде розподілене пропорційно між усіма видами виробництв, які визначать депутати. Йдеться про пивоварні компанії, виробників горілки і слабоалкогольних напоїв.

"Тут ще стоїть питання про те, що якщо збільшити акциз в середині року, то про яку індексацію наступного року може йтися? Можна, звісно, підняти і в десять разів, але чи будуть очікувані доходи?" - додав співрозмовник в комітеті.

Нагадаємо, Мінфін розробив зміни до Податкового кодексу в рамках щорічної індексації, де запропонував збільшити ставки акцизного податку в 2014 році в межах 4,8-5,5%.

Зараз ви читаєте новину «Горілку та цигарки хочуть обкласти додатковим акцизом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути