субота, 08 червня 2013 17:51

Азаров запевнив, що Кабмін не вводитиме нові податки

Азаров запевнив, що Кабмін не вводитиме нові податки
Микола Азаров Фото: osvita.ua

Кабінет міністрів України ніякі нові податки вводити не збирається, а рішення про підвищення акцизу на алкоголь і тютюн ще не прийнято остаточно. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі програми "Іспит для влади" на "Першому національному".

"Багато розмов про те, що "от на те збирається уряд підняти податки, на це збирається підняти, встановити якісь нові податки"... Я хочу абсолютно відповідально заявити, що наша фундаментальна позиція - це зниження податкового тиску на бізнес. Ми, прийнявши Податковий кодекс, де в два рази зменшили кількість податків, що діють в країні. І ніякі нові податки ми вводити не збираємося і не будемо", - заявив Азаров.

Він зазначив, що в контексті підвищення зборів можна розглядати тільки підвищення акцизу на алкоголь і тютюн, хоча і про це рішення ще не прийнято остаточно.

"Можна розглянути, я тут не буду робити великого секрету, питання про підвищення, наприклад, акцизу на горілку, лікеро-горілчані вироби та тютюн. Знову ж, це рішення не буде якось потай прийматися. Воно буде дискутуватися з представниками цієї галузі, обговорюватися. Але в цій частині можна буде розглянути таку можливість... Я заздалегідь хочу сказати, що ніякого рішення не прийнято ще. Але враховуючи рівень цін і акцизів в сусідніх з нами країнах, що дуже важливо для недопущення контрабандного постачання в країну, якісь певні можливості в цій сфері є. Цим займаються Мінфін і Міндоходов", - заявив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров запевнив, що Кабмін не вводитиме нові податки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути