Ексклюзиви
пʼятниця, 18 січня 2013 17:57

Черновецький заснував інвестиційну компанію - займатиметься високими технологіями

Черновецький заснував інвестиційну компанію - займатиметься високими технологіями
Фото: chernovetskyiinvestments.com

Леонід Черновецький заснував свою інвестиційну компанію Chernovetskyi Investment Group і чекає інвестиційних пропозицій.

В інтерв'ю на нещодавно запущеному сайті chernovetskyiinvestments.com екс-"мер усіх киян" розповів, що інвесткомпанія ще перебуває на стадії реєстрації, але вже працює в напрямку аналізу вступників пропозицій.

"Цей проект сьогодні є виключно моїм персональним, а ще точніше, сімейним проектом. Я веду його разом із сином. Можливо, в майбутньому, з метою збільшення інвестиційного потенціалу, до партнерства підключаться люди, яким близька моя філософія бізнесу і ведення справ. Наприклад, які були клієнтами мого банку, моїми партнерами по іншим проектам", - зазначив він.

Інвестиційна компанія Черновецького займатиметься IT, високими технологіями, розробкою нових медичних препаратів, переробкою сільгосппродукції та відходами виробництва, малою енергетикою, виробництвом товарів народного споживання, ресурсозберігаючими технологіями, агробізнесом та іншим.

"У великий бізнес я повертаюся не сам, а з великою командою людей, яких колись залучив до роботи в банку. З ними мене і мого сина Степана пов'язують роки успішної роботи. 90% людей, з якими я буду працювати, вже багато років є моїми колегами. Решту візьму в результаті відбору", - розповів бізнесмен.

Наступним кроком, з його слів, буде створення Фонду імені Леоніда Черновецького. Але зареєструє його мер не в Україні, а в одній з країн єврозони, де найкращі податкові умови.

Інвестиція в один проект в середньому становитиме на початку від $100 тис. до $ 20 млн.

Усього інвестиційний потенціал Chernovetskyi Investment Group становить $ 750 млн.

Костянтин Матвієнко, експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика", прогнозує, що кар'єра Черновецького як політика закінчилась назавжди. А "його успіх як бізнесмена залежить від бізнес-клімату як в Україні, так і в світі".

"Черновецький - це бізнесмен, якому весь час таланить: "Правекс-банк", концерн "Правекс". І нехай стартовий капітал складався з грошей тестя, але він реалізувався як підприємець. Він вміє вибирати кадри, вміє працювати з людьми, які приносять йому конкретні прибутки. Черновецький готує бізнес-інструментарії для посткризової України. Адже відомо, що через рік чи два Україна досягне дна економічної й політичної кризи. Позаяк у нього значні капітали, він може перечекати цей час кризи. Тим паче Черновецький не має ніяких виробничих активів, які б потребували б вкладень", - вважає Матвієнко.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький заснував інвестиційну компанію - займатиметься високими технологіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути