пʼятниця, 13 липня 2012 09:41

Черновецький хоче створити інвестиційний фонд

Черновецький хоче створити інвестиційний фонд
Леонід Черновецький планує створити інвестиційний фонд. Фото: online.ua

Вчора Київрада прийняла відставку мера Києва Леоніда Черновецького. Відразу після цього в прес-службі Черновецького повідомили про плани екс-мера щодо створення інвестиційного фонду.

Протягом одного-двох місяців фонд буде зареєстрований і почне свою роботу на території України. Незабаром його діяльність повинна охопити країни колишнього СРСР і низку країн Азії, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Є куди гроші дівати".

Фонд Черновецького в першу чергу буде оперувати власними грошима бізнесмена. Він отримає в повне розпорядження кошти, отримані від продажу Правекс-банку. Однак очікується, що для конкретних проектів у фонд будуть залучатися і кошти інших інвесторів.

На першому етапі планується інвестувати в інтернет-проекти, сферу високих технологій, девелоперський бізнес, а також в перспективні проекти малого бізнесу, які можна буде тиражувати, впроваджуючи в економіки країн, що розвиваються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державні охоронці купили в Ялті квартири на 6 мільйонів

У 1989 році Черновецький організував і очолив комерційний, консультативний і науково-дослідний центр "Правекс", пізніше перетворений на концерн. У нього входили Конотопський завод "Мотордеталь-Правекс", київський завод "Вулкан-Правекс", СК "Правекс-Страхування", юридична фірма "Правекс-Естоппель", Охтирська ТЕЦ, десятки комерційних структур. Центральним активом був Правекс-банк. На початку 2008 року банк був проданий італійській Intesa Sanpaolo за $750 млн.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький хоче створити інвестиційний фонд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути