Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2012 16:03

Ахметов віддав "Нафтогазу"частину боргу, через який киян позбавили гарячої води

Ахметов віддав "Нафтогазу"частину боргу, через який киян позбавили гарячої води
ПАТ "Київенерго" 31 липня перерахувало 742 млн 128 тисяч 522 грн НАК "Нафтогаз України". Фото: kyiv.comments.ua

ПАТ "Київенерго" 31 липня перерахувало 742 млн 128 тисяч 522 грн НАК "Нафтогаз України" як розрахунок за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для потреб населення.

"Погашення частини боргу за газ відбулося одразу після того, як на рахунок Компанії 31 липня надійшли кошти від КМДА з компенсації різниці між собівартістю виробництва теплоенергії та чинними тарифами на тепло для потреб населення в Києві", - повідомили в прес-службі "Київенерго".

Ці кошти КМДА отримала з державного бюджету для погашення боргу перед Компанією згідно з постановою Кабінету міністрів №517 від 11.06.2012 р. "Про затвердження Порядку та умов надання у 2012 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд дозволив "прогнати" через горезвісні держзакупівлі майже 3 мільярди гривень

"Сподіваємося, що завдяки погашенню принаймні частки боргу за газ ситуація з обмеженням газопостачання, як це було нещодавно на ТЕЦ-6, найближчим часом не повториться. Проте решта некомпенсованої різниці в тарифах, а відтак і боргу перед газовиками, не дає нам довгострокових гарантій подальшого стабільного газозабезпечення", - вважає фінансовий директор ПАТ "Київенерго" Тетяна Грязнова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масажист Азарова отримав 22,5 мільйона на басейн у Броварах

Таким чином, з урахуванням компенсованої частини, заборгованість з різниці в тарифах перед КИЇВЕНЕРГО на 1 серпня становить понад 2,7 млрд грн. Водночас заборгованість Компанії перед газовиками за спожитий на теплоенергію для населення газ зменшилася до 1,8 млрд грн.

Нагадаємо, 23 липня газопостачальна організація обмежила обсяги газу для ТЕЦ-6 Київенерго. Це унеможливило відновлення гарячого водопостачання в частині Дніпровського, Деснянського та Оболонського районів столиці після проведення там гідравлічних випробувань тепломереж. Лише 30 липня ТЕЦ-6 отримала обсяги газу і змогла поновити гаряче водопостачання киян.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов віддав "Нафтогазу"частину боргу, через який киян позбавили гарячої води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути