середа, 31 січня 2007 15:32
Михайло Бриних
Михайло Бриних
Михайло Бриних

Телемазохізм

 

Наш телевізор — садомазохіст. Класичний такий збоченець, якого ще пошукати треба серед живих істот. Очевидно, нагромадження гріховності в світі сягнуло тієї межі, коли вже поширюється навіть на бездушну електроніку.

Починалося все дуже банально. Якось це чорне одоробало вирішило, що досить показувати нам ідіотські серіали та брутальні ток-шоу, — його екран почорнів. Залишився тільки звук. Тоді я, син інженера, який ще й два роки навчався у технічному вузі, відчув: настала мить тріумфу — мої знання про електронні нутрощі можуть знадобитися. Однак коли зняв задню панель, мусив констатувати — мої муки з резисторами, дроселями та лампами тепер нічим не зарадять. Якщо телевізор часів мого навчання був могутнім організмом із жилами дротів і окремими внутрішніми органами, то у розпатраному корейському диві нового покоління є лише якесь крихітне непорозуміння, на кшталт курячого мозку.

А давай його стукнемо

Та на цьому ремонт не закінчився. У мого меншого сина теж прокинулися інженерні гени, і він запропонував свій рецепт реанімації нашого почорнілого друга.

— А давайте його стукнемо! — вигукнув син.

І доки я збирався пояснити, що це не допоможе, на телевізор уже посипалися стусани. Ні, від цього він не "відремонтувався". Просто йому це сподобалося. Згодом ми навіть помітили таку закономірність: якщо телевізор вдарити легенько, долонею, — ніяк не зреагує. І лише коли грюкнути кулаком, внутрішньо сполотнівши від можливості розбити його з усіма наслідками — вибухом, смердючим димом і пожежею, — лише тоді він милостиво покаже уривок якогось шоу чи серіалу. А за кілька хвилин знову почорніє, вимагаючи нового стусана. Так ми його і дивимося. Б"ємо — і дивимося. Дивимося — і б"ємо. І що більше нам подобається те, що він показує, то сильніші й частіші удари падають на його коробку.

Зараз ви читаєте новину «Телемазохізм ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути