вівторок, 07 лютого 2017 20:10

Зимовий раціон: три кращих продукта для здоров'я та краси

У холодну пору року до питання харчування потрібно підходити з особливою делікатністю. Для зимової дієти необхідно обирати продукти харчування, що наситять організм енергією, здатні підтримувати імунітет та забезпечать правильний теплообмін. Надлишок калорій може призвести до набору зайвої ваги. Тому головне - підібрати правильні та корисні продукти харчування.

Зелені смузі

Основний упор дієтологи рекомендують зробити на зелені смузі. Додайте в напій спіруліну, авокадо, грушу, імбир або паростки молодого ячменю. Также для приготування відмінно підійдуть сезонні фрукти та овочі.

Експрес-рецепт. Влийте в блендер 300 г кокосового молока, додайте м'якоть авокадо та столову ложку какао-порошку. М'якоть одного банана, 2 фініка, 2 чайні ложки меду та кокосової стружки. Киньте в чашу блендера трохи льоду та ретельно перемішайте все до утворення густої однорідної маси.

Автор: beauty.ua
 

Сухофрукти

Експерти стверджують, що регулярне вживання сухофруктів в їжу сприяє зміцненню імунітету. Впливає на стан шкіри, волосся та нігтів. Намагайтеся, щоб у вашому раціоні були присутні: курага, родзинки, чорнослив, фініки, малина, вишня, груші, персики, ананаси, банани, інжир.

Експрес-рецепт. З сушених фруктів можна приготувати корисні цукерки. Змішайте подрібнені курагу, родзинки, чорнослив, горіхи в рівних частинах. Додайте мед, сформуйте з суміші кульки, присипте цукровою пудрою.

Автор: beauty.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врівноважити раціон можна за допомогою електронної виделки

Горіхи

Горіхи є джерелом вітамінів, клітковини, важливих жирних кислот Омега-3 та "хорошого" холестерину. Дієтологи називають горіхи ідеальною зимовою закускою. Вони відмінно підходять для швидкого перекусу між основними прийомами їжі.

Експрес-рецепт. Спробуйте приготувати домашню арахісову пасту. Очищений обсмажений арахіс подрібніть в блендері. Додайте трохи цукрової пудри, кілька столових ложок рослинної олії та дрібку солі. Ретельно все збийте.

Автор: beauty.ua
 
Американські дієтологи в ході дослідження встановили, які корисні продукти будуть в тренді в 2017 році. Проводили спільно з некомерційним вебсайтом про здоровий спосіб життя The Monday Campaigns.
Зараз ви читаєте новину «Зимовий раціон: три кращих продукта для здоров'я та краси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути