середа, 26 грудня 2012 11:11

Жувати гумку довше п'яти хвилин не варто

Жувати гумку довше п'яти хвилин не варто
Фото: vkurse.ua

Експерт із якості та безпеки продуктів Марина Яковець стверджує, що жувальну гумку варто жувати не довше п'яти хвилин. Про це вона сказала в коментарі Gazeta.ua.

"Після їжі нема сенсу жувати гумку довше п'яти хвилин, оскільки втрачається смак і за той час жуйка прибирає весь бруд із зубів. Скільки разів на день вживати - особиста справа кожної людини. На голодний шлунок не рекомендується, особливо людям із схильністю до шлункових хвороб, бо жування провокує виділення шлункових соків. І ще дуже важливе правило: жувальна гумка не замінює зубну щітку і регулярний візит до стоматолога. Вона лише допомагає підтримувати кислотно-лужний баланс після їжі", - наголошує жінка.

Однак дитяча жувальна гумка не корисніша за дорослу.

"Інгредієнти ж одні й ті ж. Я б її не давала дитині до п'яти років, бо із цікавості вона може її проковтнути. Колись читала в Інтернеті, що в хлопчика були сильні болі в животі і при обстеженні виявилось, що в кишках був ком жуйки. Але це не проблема виробника, а неуважність батьків. Бо таких дрібних предметів дитині до трьох років взагалі не можна давати", - зауважила експерт з якості.

Зараз ви читаєте новину «Жувати гумку довше п'яти хвилин не варто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути