четвер, 04 жовтня 2012 17:59

У сауні роблять медово-кавовий скраб для усього тіла

У сауні роблять медово-кавовий скраб для усього тіла
Фото: porady.te.ua

"Після відвідин сауни мені відразу краще дихати, пропарені спина і шия після важкого робочого тижня перестають боліти, і дуже швидко зникають симптоми застуди, заспокоюються нерви", - розповідає Анна Гордієнко із Кіровограда.

Протягом двох років жінка раз на тиждень ходить у сауну разом подругами.

"Ми навмисно зібрали жіночий колектив, щоб вільно себе почувати оголеними. Бо паритися в купальниках - це кощунство. А в простирадлах - незручно. Ще чоловіки чомусь люблять глушити у саунах горілку чи пиво, а нам це неприємно раз і серце садиться два. Ми ж приходимо оздоровитися", - розповідає вона.

Кожна із жінок приносить із собою не менше 1,5 літра чаю, завареного з трав.

"Я свої збираю в Карпатах, коли буваю там щороку. Рву і сушу чебрець, м'яту, гілочки і листочки чорниці, додаю до суміші вирвані на своєму городі листочки малини, полуниці, чорної смородини", - каже Анна.

Жінки просять банщика прогріти приміщення до 80-90 градусів - при ній почуваються комфортно. На гаряче каміння крапають пару крапель якоїсь ефірної олії: лимонної, чи апельсинової, чи ялівцевої. Вона і пахне приємно, і має лікувальний ефект.

"У сауну не можна ходити з повним шлунком і голодним теж. Краще поїсти щось легеньке за 2 години до приходу. Перед входом у саме приміщення сауни приймаємо теплий душ без мила, щоб не змити жирову плівку з тіла. Обмотуємося простирадлами із натуральних тканин, голови обов'язково обв'язуємо платочками. Колись пробували сидіти з мокрими головами, але почувалися після того розбитими. У нашій сауні полиці достатнього довгі, тому ми лежимо, витягнувши ноги і розслабляємося. Коли сидиш, голова опиняється зовсім при іншій температурі, ніж ноги, значно гарячішій, тому це некорисно для здоров'я і розслабитися у такій позі важко".

Говорити в сауні жінки стараються про щось легеньке, проблемами не діляться.

"Я знаю, що краще взагалі мовчати, але в нас не виходить. Я інколи, щоб змусити себе мовчати і розслабити усі м'язи, в тому числі обличчя, наношу спеціальну "саунну" маску для обличчя. Від неї краще відкриваються пори", - зазначає Анна.

Жінки роблять три заходи по 10 хвилин. Ополіскуються у душі холодною водою, а взимку вискакують у сніг. У перервах між заходами п'ють чай з медом.

"Перед останнім заходом робимо скраб із кавової гущі і меду. Натираємо все тіло і лежимо голі і обмурзані. Потім скраб змиваємо і натираємося лимонним соком. Спершу шкіра страшенно пече. Особливо, якщо на тілі є десь поріз. Але за кілька хвилин свербіж припиняється. Завдяки лимонному соку шкіра отримує вітамін С. Після використання скрабу і соку вона ніби аж світиться зсередини. Така гладенька стає і ніжна як у дитини" Після того жінки повністю висохнуть, намазуються кремом для тіла. "Якщо я гарно розслабилася у сауні, коли йду додому, в голові стає легко-легко, ніби після келиху шампанського, відчуття неперевершені "- ділиться жінка.

Зараз ви читаєте новину «У сауні роблять медово-кавовий скраб для усього тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути