субота, 19 травня 2012 15:27

Оливки покращують зір

Оливки покращують зір
Оливками можна наїстися краще, ніж м'ясом ФОТО: lite.in.ua

"Регулярне споживання оливок знижує ризик серцево-судинних захворювань, - каже столичний дієтолог Олексій Дмитриченко. – В оливках є поліфенол, який знижує рівень холестерину, попереджає утворення тромбів у судинах".

В оливок висока харчова цінність.

"Ними можна наїстися краще, ніж м'ясом. Якщо хоча б двічі на тиждень вживати оливки, організм швидше відновлюватиме сили після стресів та перенавантажень. Я зустрічав багато пацієнтів, які не люблять оливки, навіть не переносять їх на запах. Таким пропоную хоч двічі на тиждень вживати по 1-2 столові ложки оливкової олії. Її краще додавати до салатів, замість майонезу. Оливковою олією також можна поливати піцу, заправляти мариновані грибочки".

"І оливки, і олія з них містить вітамін Е, - каже дієтолог. – Його ще називають еліксиром молодості та краси. Тому на основі оливкової олії роблять креми від зморшок та косметичні маски. Людям з поганим зором доречно їсти оливки, бо там багато вітаміну А, який покращує зір. Жителі середземноморських країн, які часто їдять оливки і додають до раціону оливкову олію, набагато рідше хворіють на рак. Оливки легко засвоюються, тому їх можна вживати навіть під час дієти. Вони добре очищують кишечник та нормалізують травлення".

Дієтолог рекомендує їсти оливки вагітним і пенсіонерам.

"Вагітні жінки, які їстимуть оливки, збагачуватимуть організм мінеральними елементами, вітамінами групи А та Е. До того ж в оливковій олії стільки лінолевої кислоти, скільки є в молоці матері. Лінолева кислота необхідна для формування нервової системи немовлят. Люди похилого віку повинні вживати оливки, щоб покращити роботу печінки, зміцнити кістки".

Для їжі краще купувати олію з поміткою "extra virgin". Така олія не проходила термічної обробки, тому зберегла всі вітаміни.

"Зберігати оливкову олію треба у темному прохолодному місті, але не в холодильнику. Там, як і на сонці олія втратить усі свої вітаміни. Натщесерце оливкову олію добре пити людям, які мають проблеми з серцево-судинною і травною системами".

Після масок з оливкової олії краще росте волосся

Косметолог Анна Гавура радить робити з оливкової олії маски для волосся.

"Для того, щоб волосся було густішим і росло швидше, робіть раз на тиждень маску з теплої оливкової олії. Пів-стакана олії розбавте ложкою теплої води. Трохи підігрійте її і нанесіть на волосся. Одягніть целофанову шапочку, а зверху замотайте голову рушником. Завдяки цьому маска краще прогріється та почне діяти. Через 20 хвилин змийте маску і добре вимийте голову. Від тоді про сухе та ламке волосся можете забути".

Для жінок з сухою шкірою підійде маска для обличчя з олії, жовтка та меду. Змішайте яєчний жовток з чайною ложкою олії і меду. Через 10 хвилин маску змийте теплою водою. Така маска зробить шкіру еластичною, позбавить лущення та сухості. Власницям жирної шкіри треба замінити жовток білком.

Зараз ви читаєте новину «Оливки покращують зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути