вівторок, 14 серпня 2012 12:26

Найкраще відбілює зуби полуниця та активоване вугілля

Найкраще відбілює зуби полуниця та активоване вугілля
Стоматологи застерігають від радикальних методів. Фото: wordpress.com

Лучанка Оксана Глушко відбілює зуби за допомогою полуниць, лимона або харчової соди. Щонеділі натирає поверхню зубів скоринкою лимона або полоще ротову порожнину лимонним соком. Також дівчина вважає, що найкраще відбілюють зуби полуниці і активоване вугілля.

"Найкраще займатися відбілюванням зубів у червні, коли доспіють полуниці і суниці, - каже Оксана. – Ці ягоди найкраще відбілюють зуби, бо мають у собі відбілюючі компоненти. Ягоди мию, ріжу на шматочки і чищу ними зуби за допомогою зубної щітки. Терти треба 2-3 хвилини, потім полоскати рот теплою водою або ополіскувачем для ротової порожнини".

Найдієвішим після полуниці називає чищення зубів таблетками активованого вугілля. Ними час від часу чистить зуби, як зубним порошком.

"Ясна можуть на деякий час потемніти, але зуби будуть білосніжними. Зникає темний наліт від кави і жовтий – від цигарок".

Аби відбілити зуби содою, треба нанести харчову соді на марлю або бинт і розтирати зуби.

"Іноді до соди можна додавати сіль або взагалі замінити соду сіллю, - радить лучанка. - Тру добре протягом 5 хвилин. Але щітки беру середньої жорсткості, щоб не травмувати ясна. Ефект очевидний – зуби стали білішими. Зник темний наліт від кави".

Обидва методи відбілювання не вітає київський стоматолог Ольга Гришина.

"Цей метод називають "радянським", бо у такий спосіб відбілювали зуби ще наші батьки. Застосовувати його зараз, коли є багато кращих засобів для відбілювання, більш ніж нерозумно. Оскільки сода може пошкодити емаль зубів, викликати алергію. Мені часто доводилось надавати невідкладну допомогу пацієнтам, які вдалися до відбілювання зубів деревної золою. Після такого чищення багато хто пошкоджує ясна і емаль зубів".

Стоматолог щодня застерігає пацієнтів не прислухатися і не пробувати на собі усі народні методи відбілювання зубів.

"Усі ці експерименти з содою і сіллю можуть закінчитися трагічно. Усі ми маємо різну структуру зубів. Перш ніж приступати до процесу відбілювання, проконсультуйтеся зі стоматологом. Бо деякі з методів відбілювання можуть навпаки пошкодити зубну емаль і залишити плями на зубах".

Можна використовувати гелі для відбілювання і спеціальні зубні пасти з відбілювальним ефектом.

"Зубна паста знімає лише зубний наліт, але емаль при цьому не змінює свого первісного кольору. Краще відбілює спеціальний гель. Його на зуби наносять пензликом. За 10 хвилин він повністю розчиняється. Але результат видно через 2-3 місяці. Є гель на основі перекису водню, який наносять на капи, їх одягають на зуби на ніч".

Зараз ви читаєте новину «Найкраще відбілює зуби полуниця та активоване вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути