вівторок, 16 серпня 2011 06:30

Зуби відбілюють активованим вугіллям

Автор: фото: Богдана Євсєєва
  Діти киянки Антоніни Косовської раз на тиждень їдять активоване вугілля. В усіх трьох білосніжні та здорові зуби
Діти киянки Антоніни Косовської раз на тиждень їдять активоване вугілля. В усіх трьох білосніжні та здорові зуби

— Я — волейболіст, — розповідає полтавець 21-річний Максим Іваненко. — Тренер від нас найперше вимагає охайності. Жартує, що зуби мають бути білі, як шкарпетки. Радить їсти яблука й полуниці. Каже, що вони добре відбілюють зуби.

— Але слід не перестаратися, бо ягода може зруйнувати емаль, — зауважує стоматолог Полтавської міської лікарні №4 Наталія Лупаца. — Щодня можна з'їдати не більш як 200–300 грамів ягід. Полуницею не можливо відбілити зуби досконало. Проте певний ефект дає.

Киянка Галина Онопенко, 25 років, працює асистентом в одній зі стоматологічних клінік Києва.

— Зараз пішла мода на відбілювання зубів. Лікарі не попереджають, що зовсім білими вони не стануть. Природний відтінок зміниться на один-два тони. Пацієнтам кажуть, щоб потім не пили кави та чаю, бо знов потемніють. Нові плями вивести складніше.

Після відбілювання зуби кілька тижнів болять від холодного, гарячого, кислого і солодкого. За три роки темніють знову. Із часом процедури призначають частіше. Якщо відбілювати зуби занадто часто, може розвинутися некроз емалі.

— Достатньо раз на півроку знімати із зубів скам'янілий наліт. Решту зробить слина та харчування. Добре чистять морква та селера, дають блиск ананаси та апельсини. Учені вважають, що білки з молока кріпляться до емалі та латають її.

Тернопілька Галина Цимбалюк, 55 років, відбілює зуби содою.

— Мені заздрять, що маю голлівудську усмішку. Змолоду завела правило раз на місяць замість пасти насипати на щітку харчову соду. Інколи змішувала порівну соду, перекис водню, сіль і зубну пасту. За хвилину зуби стають білосніжними. Щоб зміцнити ясна і зуби, щодня їм свіжий сир, побризканий соком лимона.

Емаль відбілюють активованим вугіллям. Протягом хвилини таблеткою натирають зуби, оминаючи ясна. Після цього добре полощуть теплою водою.

Зараз ви читаєте новину «Зуби відбілюють активованим вугіллям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути