вівторок, 28 лютого 2012 14:52

Мило ручної роботи оздоровить шкіру і зробить волосся шовковистим
7

Фото: фото: Андрій ШМАТОВ

Броварчанка Анастасія Харіна варить вдома 80 видів мила. Для виготовлення використовує англійську мильну основу, ефірні олії і відвари лікарських рослин.

"Мило ручної роботи — прекрасна альтернатива розрекламованим шампуням і гелям для миття. Для його виготовлення використовую лише натуральні інгредієнти. Таке мило підходить усім типам шкіри, воно не сушить шкіру і не забиває пори", - розповіла Анастасія Харіна.

"Варю кілька десятків видів мила на відварі лікарських трав. В мило додаю щіпку квітів чи трави, яку заварюю. Жінкам дуже подобається мило "Імбирний мед". В нього додаю мед і натертий на тертці імбир. Таке мило злегка пощипує шкіру і покращує кровообіг. Шматочки імбиру злегка масажують шкіру і відлущують омертвілі клітини.

Ромашкове мило підходь дорослим і дітям. Воно делікатно доглядає за ніжною шкірою, зволожує і заспокоює. Ромашка має здатність освіжувати колір обличчя і прибирати темні кола під очима.

Липове мило знімає подразнення, заживляє шкіру, робить її гладкою і шовковистою. Лавандове має заспокійливі і антибактеріальні властивості, робить шкіру еластичною.

Чоловікам подобається мило з кавою. Ним можна не тільки митися, а й використовувати як скраб. Часто чоловіки беруть його в сауну. Все тіло слід добре намилити цим милом і кілька хвилин посидіти в парній. Крупинки кави допоможуть зняти змертвілі клітини шкіри, а запах збадьорить і підніме настрій. Таке мило слід ховати від дітей, бо часто плутають його з печивом. Якось варила таке мило на замовлення, виклала на піднос, щоб висохло. Поки шукала щось в холодильнику, молодша донька відкусила шматок і каже: "Мамо, де ти таке несмачне печиво купила?".

Дітям беруть мило на відварі ромашки і календули. В дитини подруги була алергія на всі миючі засоби. Вона купувала гіпоалергенне мило по 80 гривень за 50 мілілітрів. Якось спробувала моє мило. Тепер лише ним користується. Таким милом можна не лише мити тіло, а й волосся. Після миття воно стає блискучим і шовковистим".

Зараз ви читаєте новину «Мило ручної роботи оздоровить шкіру і зробить волосся шовковистим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути