понеділок, 16 квітня 2012 14:13

Кидати курити за допомогою електронних цигарок неефективно

Кидати курити за допомогою електронних цигарок неефективно
Електронна сигарета складається з корпусу, батереї, парогенератора та картриджа, що містить розчин

Останнім часом все більшої популярності набирають електронні сигарети. Виробники і продавці запевняють,що вони допомагають кинути курити та  заощадити, а головне: не шкідливі, бо їхній "дим" не містить смол, канцерогенів і хімічних речовин. До переваг також відносять їх пожежобезпечність, відсутність неприємного запаху, відсутність недопалків і попелу та можливість курити їх де завгодно.

Електронна сигарета складається з корпусу, батереї, парогенератора та картриджа, що містить розчин. Є сигарети, які за розміром і формою нагадують звичайні. Електронна сигарета працює приблизно за таким же принципом, як і інгалятор. Технологія полягає на отриманні холодної пари з розчину, яка і містить очищений нікотин.

Підходжу до точки реалізації в Черкасах. Ціни на електронні цигарки від 340 грн. Тут же можна купити і картриджі та розчин. Флакон розчину місткістю 10 мл. коштує 65 грн. Продавчиня запевняє, що він замінить 20 пачок сигарет. Розчини є на будь-який смак: від смаків відомих марок сигарет до шоколаду і винограду. Є розчини з нікотином і без.

Продавчиня пропонує спробувати тестер. Тест-цигарка більше  схожа на дорогу кулькову ручку. Пробую спочатку без нікотину — на смак як кальян. Пробую сигарету заправлену розчином з нікотином — смак диму досить близький до справжнього. Але і мій 8-мирічний стаж курця знаходить різницю. До того ж незручно тримати між пальцями річ в рази тяжчу за звичайну сигарету. Пара, що заміняє дим, має запах, втім далеко не такий стійкий і він швидко розвіюється.

Головний лікар Черкаського наркологічного диспансеру Анатолій Борозенець, 46 років, не радить кидати курити з допомогою електронних сигарет

"Єдина перевага цих сигарет, що справді немає диму з його смолою та отруйними елементами. Нікотин все ж є. Виробники електронних сигарет, щоб покинути курити, пропонують поступово зменшувати концентрацію нікотину в розчині. А зменшувати поступово кількість вмісту нікотину  — це не ефективний метод. Краще кидати курити одразу і назавжди. Хто так не може, не має сили волі — ми допомагаємо".

Зараз ви читаєте новину «Кидати курити за допомогою електронних цигарок неефективно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути