пʼятниця, 20 травня 2011 05:15

Електронні цигарки нешкідливі

Кожен другий курець, за статистикою, принаймні раз намагався кинути курити. Киянин Ігор Прийдан, 32 роки, через інтернет продає електронні цигарки "Гамуччі" по 550 грн. Вони допомагають відвикнути від нікотину.

— Електронна цигарка — це пристрій, — пояснює Ігор російською. — Є змінний картридж, там спеціальна рідина з нікотином. Картридж можна заряджати щоразу з дедалі меншою кількістю нікотину, а згодом узагалі без нього.

Прийдан називає переваги таких цигарок: не шкідливі для оточення, не мають смол — тому не забруднюють легені. Ними можна користуватися у громадських місцях. Працюють на міні-акумуляторах.

— Головне — психологічний ефект. Для курця важливо тримати в руках цигарку. Це відчуття і дає електронна. Курець навіть різниці не відчує.

Електронні цигарки не сертифікувала Всесвітня організація охорони здоров'я. Її фахівці не мають даних досліджень, тому не можуть висловитися ні "за", ні "проти".

Зараз ви читаєте новину «Електронні цигарки нешкідливі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути