пʼятниця, 11 травня 2012 11:06

Катання на конях знімає стрес і покращує слух і зір

Автор: фото: Світлана КОРЖЕНКО
  Дівчинка катається на кобилі Цвітонька у санаторії "Квітка Полонини", що у селі Солочин Свалявського району на Закарпатті. Година катання на конях коштує 120 грн.
Дівчинка катається на кобилі Цвітонька у санаторії "Квітка Полонини", що у селі Солочин Свалявського району на Закарпатті. Година катання на конях коштує 120 грн.

Катання на конях  позитивно впливає на систему кровообігу, нервову, травну і дихальну системи, покращує зір і слух.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Руслан Фалес. Він катає людей на конях у санаторії "Квітка Полонини", що в селі Солочин Свалявського району на Закарпатті.

"Коні - дивовижні тварини. Спілкування з ними приносить користь психічному здоров'ю: піднімає настрій, дарує відчуття радості, знімає стрес і нервову напругу. Під час катання активно працюють всі групи м'язів, посилюється кровопостачання мозку і всього організму. Це допомагає позбутися багатьох фізичних недуг. Катання на конях вирівнює хребет, виправляє поставу. Також допомагає боротися з дитячим церебральним паралічем, проблемами слуху і зору", - сказав він.

"Слух і зір покращуються вже після трьох годин катання. Недавно каталася одна дівчина. Вже після першого сеансу сказала: "На сьогодні записалася на прийом до лора, але не піду. Раніше на відстані не могла слів розібрати, а тепер прекрасно чую". "Верхова їзда допомагає побороти депресію, неуважність, почуття неспокою та безсоння. Після вечірньої прогулянки на конях завжди спиш, як убитий. І зовсім не хочеться лаятися", - додав Руслан Фалес.

Година катання на конях в санаторії коштує 120 грн.

"Дітям можна займатися кінним спортом з 10 років. Дорослим можна починати в будь-якому віці. Ніяких особливих силових даних не потрібно. М'язи самі тренуватимуться в процесі занять. З медичних обмежень можна виділити лише одне — травми і захворювання хребта. Перед тим, як сідати на коня, таким людям слід проконсультуватися з лікарем".

"Коні дуже розумні тварини. Вони розуміють слова, реагують на інтонації. Головне не боятися, бо ці тварини відчувають енергетику. Боягузів вони не слухатимуться, обов'язково спробують викинути такого вершника з сідла. До коня не можна підходити ззаду. Тварина мусить бачити людину, інакше вдарить копитом. Сідати на коня треба з лівого боку. Одяг для верхової їзди повинен бути зручним. Найкраще вдягти спортивні штани. Взуття має бути на плоскій підошві або з невеликим каблуком — 1 -2 сантиметри. При їзді спина має бути виправлена, плечі опущені і відведені назад, лікті зігнуті під прямим кутом. Ноги мають щільно прилягати до боку коня і сідла. П'ята має бути опущеною вниз, а носки підняті вгору", - порадив інструктор.

"Коні не люблять шуму, тому в сідлі не можна кричати. Тоді тварина може злякатися і стати некерованою. Коні не люблять запаху алкоголю і цигарок. Нетверезих вершників можуть скинути. Ці тварини люблять, коли їх годують з долоні. Яблуко або хліб слід класти на середину долоні, а пальці щільно притискати один до одного", - додав Руслан Фалес.

Зараз ви читаєте новину «Катання на конях знімає стрес і покращує слух і зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути