субота, 09 лютого 2013 16:42

7 оливок на день дають добову норму мінералів та амінокислот

7 оливок на день дають добову норму мінералів та амінокислот
Фото: ladyportal.info

Оливки вживають більш ніж у 120 країнах світу. На сьогоднішній день найбільшою країною-експортером оливок у світі є Іспанія, яка поставляє свою продукцію у США, Італію, Німеччину, Саудівську Аравію, Великобританію, Канаду та Польщу.

Про користь оливок для здоров'я і про те, чому не потрібно відмовляти собі в задоволенні їсти їх у будь-яку пору року, розповіли у Федерації виробників оливок та маслин Іспанії.

"Оливки не тільки смачні, але й мають багато інших додаткових переваг, про які люди часто навіть не здогадуються. Звичайно, це не значить, що плоди можна їсти відразу з дерева, тому що вони дуже терпкі та жорсткі. Тому їх спеціально обробляють після збору, який відбувається восени.

Оливки - повністю іспанський продукт і основний елемент середземноморської дієти. Ніхто не виробляв би з них оливкову олію просто так стільки століть поспіль! Столові оливки наполовину складаються з води. Також у них міститься невелика кількість олії, маленька кісточка, яку легко дістати, ніжна смачна пружна м'якоть і тонка шкірка".

"Існує так багато видів і типів столових оливок, що голова може піти обертом: цілі, з кісточкою або без, подрібнені, порізані, перетерті в пасту, зелені, чорні, фіолетові, фаршировані, мариновані, тощо".

"Оливки - універсальний продукт. Вони можуть бути закускою, доповненням до страви, спецією до м'яса і риби або навіть десертом. Також вони - невід'ємна частина іспанської культури, саме так вважають і в інших країнах. З нічого ж не станеш кращим виробником оливок у світі. Їх легко купити, їсти і зберігати. Це кращий вибір для "особливих" моментів".

"Вони дієтичні. Всього 150 калорій в 100 грамах. Це в 2-3 рази менше ніж у класичних снеках. Через це оливки можна їсти тим, хто дотримується дієти. Вони корисні, бо містять клітковину, всі необхідні амінокислоти й мінерали, також є джерелом Вітаміну Е, природного антиоксиданту, який зберігає молодість клітин організму. На додаток до харчових цінностей, ви також можете відчути всі аромати особливої середземноморської дієти".

Експерти радять їсти всього 7 оливок на день. Цього достатньо, аби поповнити добову норму мінералів та амінокислот.

Зараз ви читаєте новину «7 оливок на день дають добову норму мінералів та амінокислот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути