четвер, 21 серпня 2014 14:26

Volvo побудували місто для автомобілів за 55 мільйонів євро

Компанія Volvo побудувала макет міста під назвою AstaZero, який буде використовуватися для тестування систем безпеки та електронних помічників автомобілів шведської марки. Будівництво полігону обійшлося в 500 мільйонів крон, що еквівалентно приблизно 55 мільйонів євро.

На AstaZero можна створити імітацію практично будь-якої дорожньої ситуації: рух у місті, їзду по багатосмуговим дорогах і проїзд перехресть. Всі ці умови необхідні для вивчення взаємодії автомобілів з іншими об'єктами, наприклад, з машинами, пішоходами, велосипедистами і тваринами, які несподівано з'являються на дорозі.

 

Полігон займає площу у два мільйони квадратних метрів. Він складається з 5,7-кілометрової ділянки автомагістралі і міський частини, що включає в себе чотири квартали. Навколо AstaZero розташовується кільце діаметром 240 метрів.

"Вольво" розраховує, що до 2020 в машинах шведського бренду ніхто не буде гинути або отримувати серйозні травми в ДТП. До цього часу компанія планує оснастити свої автомобілі всіма  системами безпеки, які зараз розробляються за рахунок чого машини зможуть уникати аварій і корегувати неправильні дії водія.

 

Аналогічний полігон, схожий на міський центр планують створити в університеті Мічигану в США. На майданчику планується проводити випробування машин з автономними системами управління.

 
Зараз ви читаєте новину «Volvo побудували місто для автомобілів за 55 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути