вівторок, 26 липня 2016 13:52

Volkswagen вже витратив 2,2 млрд євро на ліквідацію дизельного скандалу

Volkswagen вже витратив 2,2 млрд євро на ліквідацію дизельного скандалу
actionco.fr

У першому півріччі витрати концерну Volkswagen на покриття наслідків дизельного скандалу збільшилися на 2,2 млрд євро. Проте, прибуток концерну зріс.

Про це йдеться у фінансовому звіті Volkswagen AG, повідомляє Motor Page.

Ці гроші виділили через нові звинувачення, які висунули 3 штати США: Нью-Йорк, Массачусетс і Меріленд.

Незважаючи на зростання прямих витрат і падіння обсягів продажів на деяких ринках, у цілому концерн показав хороші фінансові результати, які змогли здивувати багатьох експертів.

Без урахування нових витрат на "дизельгейт", у першому півріччі цього року операційний прибуток німецького концерну зріс на 7% порівняно з аналогічним періодом минулого року і досяг позначки в 7,5 млрд євро. За підсумками II-го кварталу він збільшився на 20%, до 4,4 млрд євро. Крім того, вартість акцій VW AG на біржі зросла на 4,6%. Однак власні аналітики Volkswagen AG прогнозують падіння виручки від продажу автомобілів на 5% за підсумками року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заводська команда Volkswagen Motorsport святкує 50-річчя

Такі високі показники здивували багатьох експертів, які прогнозували набагато нижчі піврічні результати. Так, аналітик одного з найбільших банків ФРН DZ Bank (Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank) Міхаель Пунцет стверджує, що у II-му кварталі 2016 року Volkswagen AG зумів продемонструвати кращий квартальний прибуток за всю свою історію. Втім, на його думку, у прогнозах щодо фінансового стану концерну потрібно зберігати певну частку обережності, через що зберігається чинник невизначеності, пов'язаний із множинними розслідуваннями дизельного скандалу, що тривають.

Нагадаємо, автомобільний концерн Volkswagen налагодить виробництво електромобілів у Північній Америці.

Зараз ви читаєте новину «Volkswagen вже витратив 2,2 млрд євро на ліквідацію дизельного скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути