понеділок, 08 грудня 2014 14:02

У Франції знайшли занедбану колекцію ретрокарів вартістю понад 12 мільйонів євро
35

Фото: Artcurial Motorcars

На заході Франції виявлена колекція раритетних автомобілів, що включає в себе близько ста примірників загальною вартістю від12 мільйонів євро. Машини знайшли на покинутій фермі, яка належала магнатові Роджеру Байону. Пошуком і оцінкою машин займалися фахівці аукціонного будинку Artcurial Motorcars.

Байон, який володів великим транспортним бізнесом, збирав цю колекцію протягом двадцяти років - з 1950-х по 1970-ті роки минулого століття. Коли його підприємство почало відчувати фінансові труднощі, п'ятдесят автомобілів довелося продати. У знайденій через сорок років колекції для реставрації придатні лише 60 машин - інші сорок через свій стан цінності більше не представляють.

Права на колекцію належать онукам Байона. Промисловець помер десять років тому, а його син пішов з життя рік тому. Онуки не знали реальну вартість машин і тому звернулися до Artcurial Motorcars. Знали спадкоємці точне місцезнаходження занедбаної ферми, не уточнюється. Співробітники аукціонного будинку відзначили, що, знайшовши машини, вони відчули почуття схожі по силі з емоціями від виявлення скарбу.

У колекцію входять автомобілі різних марок. Серед них, наприклад, є кабріолет Auto Union, спорткари Maserati, Ferrari і Talbot. Найбільш цінним є кабріолет Ferrari 250 GT SWB California Spider 1961 року випуску. За оцінкою аукціонного будинку, його мінімальна вартість становить 12 мільйонів євро. Скільки коштує вся колекція, поки не уточнюється.

Колекцію машин Роджера Байона продадуть на аукціоні в Парижі 6 лютого 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «У Франції знайшли занедбану колекцію ретрокарів вартістю понад 12 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути