середа, 18 січня 2017 10:43

Власник Tesla не зміг завести авто посеред пустелі

Власник Tesla не зміг завести авто посеред пустелі

Електромобіль підприємця із Лас-Вегаса Райана Негрі Tesla Model S заблокувався посеред пустелі. Там зник мобільний зв'язок і чоловік не зміг завести авто зі смартфону.

Райан Негрі разом з дружиною Емі подорожував із Лас-Вегаса в парк Ред-Рок-Каньйон через пустелю Мохаве.

При цьому, американець не взяв з собою ключі від авто, бо знав, що Tesla можна завести за допомогою смартфона. Він хотів перевірити, як працює режим безключового запуску електромобіля і залишив ключі вдома.

По дорозі подружжя зупинилось і вийшло з машини, щоб зробити кілька фото. Коли водій хотів потрапити в салон свого преміум-авто - не зміг його розблокувати, бо не було стільникового зв'язку, інформує avtovod.

Єдиним виходом залишалось знайти мережу для смартфону. Для цього дружина Негрі пройшла 3 км, перш ніж зловила сигнал. Вона подзвонила другу родини, щоб той привіз ключі від авто.

"Я знала, що цей день прийде, коли ми застрянемо через Tesla. У нас не було сигналу ", - прокоментувала дружина водія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На честь ювілею Nissan Qashqai випустили святковий кліп

Негрі розповів, що знає про те, що мобільний додаток без мережі не працюватиме, але в той момент він просто про це забув.

"Я забув, що коли ти встаєш із водійського сидіння, тобі потім потрібно знову розблокувати опцію водіння без ключа. У мене був доступ до всього - автомобільного дисплею і всіх опцій, крім водіння. Я міг навіть включити музику з телефону по Bluetooth", - розповів Райан.

Водій визнав, що він сам винен у цій ситуації, але наголосив, що такі автомобільні технології за допомогою мобільника робить людей забудькуватими, і запропонував автовиробнику додати функцію запуску автомобіля за допомогою пароля без використання стільникового зв'язку.

Власники електромобілів Tesla Model X і Model S за допомогою мобільного додатку можуть управляти розважально-інформаційною системою автомобіля, дистанційно розблоковувати замки і заводити двигун.
Зараз ви читаєте новину «Власник Tesla не зміг завести авто посеред пустелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути