Ексклюзиви
середа, 04 січня 2017 14:41

Авто готуються до зльоту: створили безпілотну автівку, що літає

Авто готуються до зльоту: створили безпілотну автівку, що літає

Ізраїльська інженерна компанія Urban Aeronautics представила автомобіль, що літає - Cormorant ("Пелікан".- ред.). З 2020 року його випускатимуть серійно.

Cormorant - це безпілотний пасажирський дрон. Його довжина - 6 м і вага - 1,5 т.

Ізраїльські розробники працюють над проектом з 2008 року - спочатку він звався AirMule. Замовила авто, що може літати, Армія оборони Ізраїлю.

Cormorant покликаний насамперед безпечно вивозити поранених з поля бою.

Авто управляється набором з 200 напрямних закрилків. Може перевозити до 500 кг навантаження зі швидкістю до 185 км\год. "Пелікан" здатен підніматись на висоту до 3,7 тис. м і летіти там протягом 5 год., передає gogetnews.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вік найнебезпечніший для водіїв

Безпілотник може самостійно злітати, переміщуватися за складеним маршрутом, вибирати місце для посадки і приземлятися. Також ним можна керувати дистанційно.

Cormorant має повністю закриті пропелери. На відміну від вертольота у нього замість лопастей ротори - тому автівка може літати під лініями передач і між будинками.

У листопаді відбувся тестовий політ "Пелікана". Машина коштуватиме $14 млн, коли вийде на ринок.

Тим часом, словацька компанія AeroMobil заявляє, що 2017 року випустить свою модель автомобіля-літака. Двомісне авто зможе пролітати близько 500 км на звичайному автомобільному паливі і підніматися на висоту 2 км зі злітної смуги. Компанія попереджає, що керувати такими машинами зможуть тільки ті, хто має сертифікат пілотів.

Американська міжнародна компанія, яка створила однойменний мобільний додаток для пошуку, виклику і оплати таксі - Uber планує відкрити парк повітряних електротаксі - Uber Elevate. Він запрацює з 2026 року, а прототип автомобіля-літака презентують до 2021 року.
Зараз ви читаєте новину «Авто готуються до зльоту: створили безпілотну автівку, що літає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути