понеділок, 11 квітня 2016 17:16

В Україні готують перший у світі Nissan Leaf для професійного ралі
5

Фото: фото: Ростислав Винник

У Харкові будують унікальний ралійний електромобіль Nissan Leaf. Ралійний Nissan Leaf змагатиметься на рівних і бензиновими суперниками. Машину вже випробували на зимовій гонці під Харковом, але це були змагання на серійних авто.

"Мета проекту - популяризація електромобілів в Україні. Ідея проекту зародилась після зимового ралі "DRC 2016". Ми тоді проїхали всю дистанцію гонки. Nissan Leaf був у стандартній комплектації. До того ж, ще вночі перед ралі автомобіль "таксував". Машина зарекомендувала себе дуже круто. Розхід енергії був більший, ніж заявлений виробником. Це зумовлено великою кількістю пробуксовок на льоді", - розповів Gazeta.ua автор проекту Ростислав Винник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року з'явиться електричний Ford Focus

Nissan Leaf вже оснастили каркасом безпеки. Загалом підготовка до ралійний вимог така ж, як і у бензинових автомобілів.

"Електричну силову установку модернізуємо як на фізичному, так і на програмному рівнях. Загальна ціна нового автомобіля та доробок - 30 тисяч доларів. Перший рік автомобіль виступатиме у етапі кубків України з ралі та ралі-кросу. Наступного року вже стартуватимемо на Чемпіонаті України, але матимемо досвід виступу на кубкових змаганнях", - каже Ростислав Винник

Технічна комісія внесе електромобіль в один "бензинових" класів. Ростислав Винник, впевнений, що поява ралійного Nissan Leaf покаже ходові якості електромобіля.

Нагадаємо, екіпажі Ростислава Вінника та Івана Семенова вперше фінішували на електромобілях Nissan Leaf у кубку ФАУ по ралі Xado DRC. Зимове ралі відбулося у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «В Україні готують перший у світі Nissan Leaf для професійного ралі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути