пʼятниця, 06 листопада 2015 15:06

В Україні рекордно зросли продажі автомобілів

В Україні рекордно зросли продажі автомобілів

Продажі нових легковиків минулого місяця в Україні виросли на 28% порівняно із вереснем. Це найбільші продажі з початку року. Про це повідомляє видання "Автоконсалтинг".

Всього в жовтні продали майже 5,3 тисячі нових легкових автомобілів. Це на 9% менше, ніж у минулорічного жовтня.

"Зріст попиту пов'язаний з економічною ситуацією у країні, більш стабільною грошовою одиницею та покращенням справ у компаній та покупців", - говорить Gazeta.ua Олег Омельницький, директор компанії "Автоконсалтинг".

Експерт зазначає, що потенційні покупці звикли до нових цін та нового курсу валют. Люди зрозуміли, що ціни не знижуватимуться і почали купувати за тими пропозиціями, які є.

"Серед бізнесу попит на авто зріст на 16 відсотків, серед пересічних громадян на понад 28", - каже експерт.

Лідером українського ринку в жовтні стали французькі автомобілі Renault. Їхні продажі зросли на 10,7%. Друге місце дісталося Toyota, яка останні місяці очолювала український рейтинг завдяки масовим поставкам гібридних моделей Prius для поліції. На третю позицію в жовтні вийшов Ford. Йому вдалося випередити ЗАЗ. Стрімке зростання продажів в жовтні продемонструвала Skoda, BMW, Suzuki. Продажі автівок цих брендів зросли більш ніж на 50%.

"Ці бренди стали популярними минулого місяця через те, що оголосили вигідні акції в своїх салонах", - зазначає Омельницький.

Наприклад, лідер продажів жовтня Renault з 24 вересня по 18 жовтня 2015 року проводив сервісну акцію. Під час неї клієнтам надавали 25% знижки на запасні частини, 10% - на масла ELF і 10% на роботи. Серед зареєстрованих клієнтів сервісу, які замовили в період акції повний комплекс робіт, розіграли автомобіль Renault Logan.

"Вперше з початку року продажі в сегменті преміум показали зростання на 3% у порівнянні з минулим жовтнем. Преміальний сегмент нині демонструє навіть кращу динаміку, ніж весь ринок. Серед авто преміального сегменту значно збільшився продаж BMW. Він фактично увійшов у ТОП-10 автомобілів, що для преміум-бренду нетипово. Також високі показники зросту в автомобілів Mercedes, - зріст на 28%, Audi - 47%" - говорить експерт.

За словами експерта, відбувається активне відновлення попиту. Якщо курсу валют не змінюватиметься, продажі автомобілів продовжать зростати.

Зараз ви читаєте новину «В Україні рекордно зросли продажі автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути