пʼятниця, 29 серпня 2014 19:00

У Києві показали найпотужніший серійний кабріолет у світі
13

Найпотужніший у світі серійний кабріолет Cadillac Eldorado Biarritz Convertible показали у Києві на фестивалі ретроавтомобілів Old Car Fest.

Масивний чорний автомобіль із кутастими формами кузова має великі хромовані бампери. Якщо подивитися на його силует збоку, він виглядає симетрично – кришка багажника, як і капот, випукла, яскраво виражені кути кузова. Спереду на них декоративні накладки, а ззаду – ліхтарі. На лицевій частині машини – чотири квадратних фари й висока хромована решітка радіатора, над якою встановлена емблема.

"Ця модель, як на мене, це вершина дизайну 1970-х років, часу дешевого бензину в США. Як тільки почалася паливна криза, епоха таких машин закінчилася, адже споживає таке авто понад 20 літрів на 100 кілометрів, - розповідає власник автомобіля голова запорізького авто-мотоклубу "Фаетон" Дмитро Позняк. Він придбав її в США два роки тому в одного колекціонера "Каддилаків". – Машину реставрували в Україні. Найбільше проблем було із хромом".

Автомобіль випущений 1975 року. Він обладнаний 8,3-літровим бензиновим двигуном на 400 кінських сил.

"Коли вперше сів за кермо машини, виникло питання: "Навіщо скільки потужності?". Звук двигуна і тяга машини нагадує вантажівку. Але звісно, рівень комфорту тут на високому рівні. Їде машина надзвичайно м'яко, ями практично не відчуваються. Є повний електропакет – електричні склопідйомники, клімат-контроль, електропривід дзеркал. Також автомобіль оснащений автоматичною коробкою передач і круїз-контролем, - розповідає Дмитро Юрійович. – Але найбільше мене вразило, що машина має передній привід. Це доволі нетипово для автівок 1970-х років і таких консервативних марок як Cadillac".

Салон автомобіля виконаний у стилі американських автомобілів 70-х років. Панель приладів симетрична, дворівнева. На нижньому рівні – широка дерев'яна вставка, повітродифлектори, магнітола, спідометр, блоки керування круіз-контролем, клімат-контролем й іншими функціями. На верхньому – знаходяться решітки динаміків, показники рівня пального, охолоджувальної рідини та годинник. Цікаво, що звичної для сучасних моделей "бороди" з торпеди немає. Як і немає важеля коробки передач між передніми сидіннями. Він розташований під кермом. Кермо, сидіння, дверні карти автомобіля та інші деталі обтягнуті шкірою.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали найпотужніший серійний кабріолет у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути