середа, 27 липня 2016 15:43

Українці стали купувати більше дорогих авто

Українці стали купувати більше дорогих авто
korrespondent.net

За перші півроку продажі нових автомобілів в Україні збільшились майже на 60%. Як і минулого року, найкраще купують японські Toyota.

У цей період в Україні продали найбільше машин Toyota, Renault, Volkswagen, Skoda, BMW, KIA, Nissan, Ford, Hyundai та Mazda. За фінансовими показниками, показали велику динаміку BMW та Mercedes, повідомляє AUTO-Consulting.

На найбільшу суму продали Toyota. Одразу за нею - BMW. Їх авто збули близько на 82 млн. євро. Це – майже на 153% більше ніж у минулому році. Третє місце у Mercedes-Benz. Цих преміальних німецьких автомобілів продали на 68 млн. євро. Це на 141% більше ніж за аналогічний період минулого року. Крім цих марок покращились фінансові показники у Audi (на 124%), Lexus (на 208%) та Volvo ( на 297%).

"Зросли продажі не тільки преміальних брендів - покращились показники в цілому. У першому півріччі загальний ріст ринку скаладає 57%. Найбільший ріст показав преміальний сегмент. Він виріс на 70%. Найменшу динаміку показали автомобілі із середніми цінниками, але там також є збільшення продажів, - розповів Gazeta.ua Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В автосалонах продаватимуть машини з пробігом

Попри те, що ринок бюджетних авто покинули декілька брендів. Не дорогі машини покращили продажі на 65%. Такі бренди як Saipa та BYD зникли з українського ринку, оскільки їх моделі не відповідають нормам викидів Євро-4.

Загалом цього року, за прогнозами гендиректора Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів, продадуть на 12 тис. більше нових авто, ніж минулого року.

"Я ще в грудні давав прогноз, що з 46 тисяч проданих машин, ринок виросте до 58 тисяч. Хоча станом на зараз є ще більший ріст продажів, я не міняю прогнозу щодо кількості автомобілів, які продадуть цього року", - каже Назаренко.

Нагадаємо, продажі нових легковиків минулого місяця в Україні виросли на 28% порівняно із вереснем. Це найбільші продажі з початку року.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали купувати більше дорогих авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути