понеділок, 26 травня 2014 12:52

Українці пересідають на китайські автомобілі

Українці пересідають на китайські автомобілі
Фото:geely.autocentre.ua

Продажі автомобілів китайського виробництва на українському ринку легкових автомобілів за підсумками січня-квітня 2014 року вперше обійшли продажу автомобілів виробництва країн СНД (ЗАЗ, ВАЗ та ін)

Як повідомила прес-служба групи компаній "АІС", частка автомобілів китайських брендів у січні-квітні 2014 року зросла більш ніж на 4 п.п. порівняно з аналогічним періодом 2013 року - з 10% до 14,4%, тоді як частка авто виробництва країн СНД знизилася з 16,7% до 14,1%.

"АІС" відзначає, що раніше за період 2011-2013 рр. частка автомобілів виробництва країн СНД знизилася з 22,9% до 15%, при цьому частка китайських авто брендів зросла з 5,6% до 10,3%.

"АІС" констатує, що за січень-квітень 2014 року на українському ринку було продано більше 5 тис. авто бренду Geely (на 20% більше, ніж за січень квітень 2013 року), що дозволило йому зайняти більше 42% продажів у групі китайських брендів та країн СНД.

"В цілому за підсумками чотирьох місяців 2014 року частка бренду Geely склала понад 12% ринку легкових автомобілів. Подібних результатів Geely вдалося досягти на тлі загальної негативної ситуації на ринку: за чотири місяці автомобільний ринок просів майже на 34%", - наголошується в повідомленні.

Найбільш продаваною моделлю за підсумками чотирьох місяців поточного року, за даними "АІС", є Geely Emgrand 7, частка продажу якого склала 3% ринку всіх легкових автомобілів.

За словами директора з маркетингу ГК "АІС" Сергія Боровика, факторами, що вплинули на перестановку сил на українському авторинку, є збільшення в Україні кількості китайських брендів, зростання якості китайських автомобілів і довіри до них українських покупців.

Група компаній "АІС" - один з лідерів українського автомобільного ринку.

Основний вид діяльності - продаж нових легкових, комерційних, вантажних автомобілів, спецтехніки і автобусів.

В Україні на ринку легкових авто України представлені, зокрема, китайські бренди Geely, Chery, JAC, Byd, Great Wall, Lifan.

Зараз ви читаєте новину «Українці пересідають на китайські автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути