неділя, 03 лютого 2013 03:49

"Свобода" пропонує позбавити від податку продаж вживаних авто

"Свобода" пропонує позбавити від податку продаж вживаних авто
Фото: xauto.com.ua

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про ліквідацію податку з доходу фізичних осіб від продажу транспортних засобів. Автором нововведення став народний депутат від фракції ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко.

Зокрема, у пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що в нашій країні спостерігається чітка тенденція зниження вартості авто після декількох років його експлуатації. Тому людина, купивши автомобіль для особистих потреб і з часом продавши його, отримує меншу суму, ніж вона заплатила спочатку.

У такому випадку громадянин навпаки несе втрати, а значить рух коштів при такій угоді не може вважатися доходом і оподатковуватись.

Депутат Мірошниченко пропонує внести зміни до Податкового кодексу, згідно з якими дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) одного об'єкта рухомого майна у вигляді легкового автомобіля (мотоцикла або мопеда), не підлягає оподаткуванню.

На думку експертів, ініціатива "свободівця" не тільки позбавить громадян від необхідності платити по суті абсурдний податок, але і спростить угоди з відчуження автомобілів, звільнивши від необхідності визначати з якої суми його платити.

Більше того, як стверджують автомобілісти, така ініціатива ліквідує й корупцію у сфері обігу з автомобілями. Скільки нам доводилося чути повідомлень, що десь хтось продав Bentley за 500 грн, а Lanos за 100 грн продають масово і з цієї суми сплачують податок.

 

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" пропонує позбавити від податку продаж вживаних авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути