четвер, 24 січня 2013 14:10

Як заробляти 10 тисяч на місяць, працюючи таксистом

Як заробляти 10 тисяч на місяць, працюючи таксистом
Фото: polyany.com.ua

Киянин Володимир Кононенко понад 15 років працює таксистом. Заробляє 6-10 тис. грн на місяць. Третину грошей витрачає на пальне для власного автомобіля.

Каже, щоб відкрити власну службу таксі, найперше треба придбати спеціально облаштовану радіостанцію і завести свою радіохвилю. Приймати замовлення можна із орендованого офісу або із власної квартири.

"Радіостанція обійдеться у 3 тисячі гривень, якісніша коштуватиме 10 тисяч. Треба завести власну частоту. Щомісяця за користування нею треба сплачувати 2500 гривень. Далі треба отримати телефонний номер, найкраще - багатоканальний. "Золотий" номер із цифрами, що повторюються і які можна легко запам'ятати, коштує 600-900 гривень і більше", - розповів Кононенко.

Він працює в таксі неофіційно. На замовлення їздить переважно вночі.

"Люблю кататися нічним Києвом. Пробок немає, та й із клієнтом можна поговорити. Бо вдень усі думають лиш про те, як би встигнути на роботу. А вночі розслабляються, охоче говорять", - каже таксист.

За законом, на роботу беруть водіїв, оформлених як приватні підприємці, при цьому авто має бути застраховане як таксі. Але майже всі служби наймають просто чоловіків із власною машиною. Більшість працює без трудової книжки. Тоді на дах автомобіля "шашечку" "таксі" не славлять, щоб ховатися від ДАЇ, пояснює Кононенко.

"Головне для служби таксі - набрати із сотню водіїв, які будуть готові працювати щодня. Варто мати також 30 "запасних", які працюють за вільним графіком: захотів - працює, не захотів - сидить вдома або має іншу роботу".

Робота служби таксі має бути стабільною, без збоїв. Це принесе стабільний заробіток, каже таксист.

Служба таксі забирає зазвичай 8-10% вартості одного замовлення.

"Зі столичного району Троєщина на масив Виноградар везу за 50 гривень. Для Києва це - мало не найдешевше. З такого замовлення служба таксі забирає 5 гривень, а остачу я лишаю собі. Половину прибутку витрачаю на пальне. Але якщо в службі таксі щодня працює з сотню машин, і кожна їздить на 15 замовлень за добу, служба заробляє в день до 4 тисяч гривень тільки за те, що приймає замовлення", - Розповів Кононенко.

Зараз ви читаєте новину «Як заробляти 10 тисяч на місяць, працюючи таксистом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути