четвер, 24 жовтня 2013 16:22

Супер надійна Honda зізналася у випуску 1,5-мільйонної партії дефектних автомобілів

Супер надійна Honda зізналася у випуску 1,5-мільйонної партії дефектних автомобілів

Американський підрозділ компанії Honda визнав колективний позов, що звинувачує виробника у випуску на ринок 1,5 - мільйонної партії дефектних автомобілів. У машин був виявлений підвищена витрата масла, що тягне за собою передчасне зношування свічок.

Несправність виявили у моделей
Accord, Odyssey, Pilot і Crosstour, випущених з 2008 по 2012 рік і оснащених 3,5 - літровим двигуном V6 з системою відключення двох або трьох циліндрів при невеликих навантаженнях. З'ясувалося, що у машин існує "систематичний дефект конструкції", через який моторне масло протікає в камеру згоряння. Це призводить до передчасного зносу свічок запалювання та збоїв у роботі силової установки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Украні продають Мерседес перероблений в "Перемогу" за 75 тисяч доларів

Перші позови, що звинувачувади компанію "Хонду" були подані в 2012 году.Тоді японська компанія заперечувала всі звинувачення, незважаючи на те, що потім послідували сотні скарг в різні організації, в тому числі в Національну адміністрацію безпеки дорожнього руху США ( NHTSA). У більшості звернень йшлося про те, що автомобілі витрачають близько літра масла на 1600 кілометрів, але "Хонда" відмовлялась робити гарантійні роботи, пропонуючи просто перевіряти рівень масла при кожній заправці.

Пізніше виробник випустив припис своїм дилерам перевіряти наявність дефекту при проведенні техобслуговування. Японці відмовилися оголошувати про відкликання машин, так як не було виявлено загроз безпеки.

Тепер сторони прийшли до мирової угоди. У рамках врегулювання питання, виробник зобов'язується збільшити гарантію на мотори до восьми років, а також компенсувати плату за юридичні послуги, надані позивачам, якщо їх загальна сума не перевищить 800 тисяч доларів. Остаточне слухання справи призначено на березень 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Супер надійна Honda зізналася у випуску 1,5-мільйонної партії дефектних автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути