пʼятниця, 18 квітня 2014 18:09

Країни, які не визнають анексію Криму, заборонять імпорт своїх авто на півострів

Країни, які не визнають анексію Криму, заборонять імпорт своїх авто на півострів
фото: kh.optima.fm

Якщо світові автовиробники заборонять ввезення автомобілів в Крим, то російські дилери так і не з'являться на півострові.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив голова Всеукраїнської Асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

"Я маю інформацію, що російські імпортери (які саме, поки не можу говорити, я думаю вони самі про це повідомлять найближчим часом) вже отримали від головних заводів вказівку не везти автомобілі в Крим. А так, як автомобільні заводи очолюють у більшості своїх випадків іноземні законослухняні громадяни, то вони будуть виконувати накази керівників. Доки їхня держава не визнає анексію Криму, автомобілі привозити не будуть. На невизнаних територія імпорту взагалі не існує".

На думку Назаренка, незабаром у Криму з'явиться "сірий" і "чорний" імпорт автомобілів. Однак власники таких авто не зможуть отримати жодних гарантій на них.

Також Назаренко зазначив, що кримчани досі купують автомобілі на материковій Україні: "Кримські дилери особисто мене попросили не відключати їх від АІПС ДАІ України для можливості виписки ними українських довідок для постановки на облік авто в МРЕВ ДАІ України. Тільки так вони зараз можуть продавати автомобілі".

Нагадаємо, що  сьогодні депутат Державної Ради РК, президент групи компаній "Автодель" Михайло Смолянов повідомив, що поставки автомобілів і запасних частин від імпортерів України припинені, а багато автопідприємств Криму і Севастополя закрили.

 

Зараз ви читаєте новину «Країни, які не визнають анексію Криму, заборонять імпорт своїх авто на півострів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути