пʼятниця, 18 грудня 2015 19:17

Стали відомі розміри штрафів та балів за порушення ПДР

Перед тим, як штрафувати водія, поліція зніматеме бали з водіїв, поки не вичерпається їх ліміт, повідомляє Motor Media Review.

Водіям призначатимуть тільки один вид штрафів, які відповідатимуть мінімальним величинам штрафів, що діють на цей час. Щорічно водіям нараховуватимуть 150 балів. При вчиненні порушення правил дорожнього руху, з водія спочатку зніматимуться тільки бали до того моменту, поки всі бали у водія не закінчаться, тільки після цього доведеться заплатити штраф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульних примусять розбиратися у якості доріг

У випадку автоматичної фіксації порушень, нові штрафи 2016 будуть оформлятися не на водія, а на власника авто, тому ті хто продав своє авто по дорученню, можуть зіткнутися з неприємними сюрпризами. Крім цього, всі повідомлення про недотримання ПДР, які були зафіксовані автоматичною камерою, приходитимуть за місцем проживання власника авто. Отже, відповідно до поки ще не затвердженого законопроекту, таблиця штрафів на 2016 рік за порушення ПДР України, виглядає наступним чином:

 

Оскаржити постанову про порушення ПДР, можна протягом 10 днів, після отримання листа. У разі якщо штраф не буде сплачено протягом місяця, то його розмір збільшиться в 2 рази. А ось затримка з оплатою ще на місяць, може призвести до того, що водія можуть позбавити права керування транспортним засобом на 6 місяців.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон, відповідно до якого в Україні запровадять фото- та відеофіксацію порушень правил дорожнього руху.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі розміри штрафів та балів за порушення ПДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути