вівторок, 15 грудня 2015 12:20

Патрульних примусять розбиратися у якості доріг

Патрульних примусять розбиратися у якості доріг
фото: kiev.segodnya.ua

Верховна рада хоче новий обов'язок для патрульних поліцейських - вивчення українські стандарти якості доріг. Про це повідомляє Автоцентр.

Вивчати новий предмет патрульним поліцейським доведеться, якщо Верховна Рада прийме законопроект №3130, спрямований на звільнення водіїв від відповідальності у разі, якщо правопорушення було вчинено вимушено, через незадовільний стан доріг, вулиць або залізничних переїздів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобілісти-порушники можуть поповнити держскарбницю на 20 мільярдів гривень

Зокрема правоохоронцям потрібно буде вивчити зміст численних держстандартів, що пред'являють вимоги не тільки до якості дорожнього покриття, дорожнім знакам, розмітці і світлофорів, але і до інших технічних засобів, що формує структуру сучасних доріг, вулиць і залізничних переїздів. Так вважає відомий правозахисник і автор книги "100 аргументів проти штрафів ДАІ" Володимир Караваєв.

"У цьому документі чітко позначена норма, яка вимагає від поліцейських обов'язкового внесення до адмінпротокол всього переліку недоліків і невідповідності стандартам, виявлених на дорозі в місці вчинення правопорушення", - заявив правозахисник.

Вищезазначеним проектом закону його автори пропонують задекларувати норму, що стягувати з водіїв штрафи при автофіксації порушень ПДР можна тільки у випадку, якщо дорога, вулиця, залізничний переїзд повністю відповідають діючим державним стандартам України.

Законопроект №3130 вже підготовлений до розгляду у Верховній Раді.

Нагадаємо, що закон про "листи щастя" був прийнятий 16 січня 2014 року, а 28 числа був скасований. Однак через пару днів проект повернули в парламент.

Зараз ви читаєте новину «Патрульних примусять розбиратися у якості доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути