понеділок, 16 липня 2012 17:30

Seat офіційно представив нове покоління Leon
15

Фото: Фото: seat.com

Новий Seat Leon став другою моделлю концерну Volkswagen, побудованою на базі модульної архітектури MQB слідом за Audi A3.

У третьому поколінні хетчбек Seat Leon, за офіційними даними, не тільки схуд на 90 кг, але й став дещо коротшим - його довжина в порівнянні з попередником зменшилася на 5 см і становить 4260 мм. Водночас завдяки новій платформі інженерам вдалося збільшити колісну базу (надбавка становить близько 6 см) і зробити хетчбек ще більш спортивним і емоційним, що знайшло своє відображення і в новому екстер'єрі. Варто додати також, що творцям Seat Leon вдалося на 40 л збільшити багажник - тепер його мінімальний обсяг становить 380 л.

Для новинки пропонується цілий спектр дизельних і бензинових силових агрегатів з безпосереднім уприскуванням і турбонаддувом об'ємом від 1,2 л до 2,0 л. Середня витрата палива знижена в порівнянні з попередником відразу на 22%. Рекордсменом у цій галузі є дизельний 1,6 TDI, що витрачає при 105 к.с. і 250 Нм крутного моменту з системою start-stop всього 3,8 л. Витрата більш потужного дволітрового 150-сильного турбодизеля заявлена на рівні 4 л/100 км, а трохи пізніше повинні з'явитися більш доступний 90-сильний мотор і топовий дволітровий варіант, що розвиває 184 к.с. і 320 Нм.

У числі бензинових двигунів - 1,2 TSI в двох варіаціях (86 к.с. і 105 к.с.) і 122-сильний 1,4 TSI, а найпотужнішим турбомотором стане двигун об'ємом 1,8 л і потужністю 180 к.с . Як трансмісій обіцяні 5 - і 6-ступінчасті МКПП, а також 6 - і 7-ступінчасті "роботи" DSG.

Варто відзначити, що якщо передня підвіска буде однаковою для всіх модифікацій Seat Leon, то задню планується змінювати залежно від двигуна. Для версій потужністю менше 150 к.с. іспанці запропонують торсіонну балку, а більш потужні "Леони" отримають багатоважеля підвіску.

Окрім нового дизайнерського стилю, на Seat Leon, за офіційними повідомленнями, дебютує і новий логотип компанії. Публічна прем'єра як хетчбека, так і логотипу відбудеться на Паризькому автосалоні. Старт продажів попередньо запланований на початок 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Seat офіційно представив нове покоління Leon». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути