пʼятниця, 27 липня 2018 10:20

Різкого стрибка не буде - експерт про подорожчання автогазу

Різкого стрибка не буде - експерт про подорожчання автогазу
В Україні зросла ціна на автомобільний газ. Фото: Hyser

В Україні зросла ціна на автомобільний газ.

Мережі автозаправних станцій вартість на 7–30 коп. У середньому коштує 14,07 грн/л. Паливо імпортують з Росії та Білорусі.

"Автогаз подорожчав через те, що Росія підвищила ціну. У першому півріччі на українському ринку було понад 40 відсотків російського газу. Ціну кілька тижнів коригуватимуть. Різкого стрибка не буде. Суттєві зміни можуть статися лише при перебоях із постачанням чи дефіциті на ринку", - каже Gazeta.ua аналітик "Консалтингової групи А-95" Артем Куюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує заправити авто

Інший важливий фактор - ціна на газ в Європі та Середземномор'ї. Вартість бареля нафти знизилася до $72. Це стримує український ринок від різкого подорожчання автомобільного газу.

Різноспрямована динаміка цін в Росії та Європі зробила вигідними постачання автогазу морем і через західний кордон. Ближче до серпня в Україні вичерпають наявні запаси більш дорогого палива. Тому почнуть активніше використовувати альтернативні джерела поставок.

Антимонопольний комітет відреагував на подорожчання автогазу та розпочав розслідування дій учасників ринку. У червні він оштрафував мережі заправок на 40,99 млн грн за змову щодо підвищення цін на автогаз у серпні 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Різкого стрибка не буде - експерт про подорожчання автогазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути