понеділок, 18 квітня 2016 09:16

Renault тестує бюджетні машини з автопілотом

Renault тестує бюджетні машини з автопілотом

Компанія Renault хоче стати першим виробником з повноцінним автопілотом в бюджетному сегменті.

В Амстердамі 3 прототипи мінівена Espace з системою автономного водіння пройшли серію дорожніх випробувань, повідомляє Автоманія.

Глава проекту по автономному водінню альянсу Renault-Nissan Ремі Бастьєн заявив, що компанія рада працювати разом з партнерами, законодавцями і конкурентами над забезпеченням безпечного майбутнього на дорогах.

Renault хоче першим виробником з повноцінним автопілотом в бюджетному сегменті

Серійні автомобілі з системами автономного руху повинні з'явитися у продажу до 2020 рокує. Крім цього, Renault має намір стати першим виробником автомобілів, який виведе на ринок автомобілі з автопілотом за доступною ціною. Поняття "автопілот" трактують як можливість пересування транспортного засобу без необхідності дивитися на дорогу і триматися за кермо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ford почав нічні тести автопілота

Renault Espace мають на борту 22 ультразвукових датчики, чотири камери з кутом огляду 180 градусів, чотири радари середнього радіусу дії, три лазерні сканери, фронтальну камеру зі змінною фокусною відстанню, а також фронтальний радар дальнього радіусу дії.

Інформація від камер і сенсорів дозволяє автомобілю орієнтуватися на дорозі, розпізнавати покажчики, а також рухатися на безпечній відстані від інших учасників дорожнього руху. При цьому прототипи Renault зовні не відрізняються від звичайних мінівенів, а активується система як звичайний круїз-контроль.

Нагадаємо, Компанія Citroen випробувала C4 Picasso з функцією автопілота на дорогах загального користування. В ході випробувань автомобілі проїхали по трасах близько 300 км. Тест відбувся на третьому рівні складності "eyes off".

Зараз ви читаєте новину «Renault тестує бюджетні машини з автопілотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути