середа, 29 червня 2016 17:21

Porsche презентував оновлену Panamera

Porsche презентував оновлену Panamera

Вчора ввечері у Німеччині презентували друге покоління Porsche Panamera.

Новинка отримала нову задню підвіску з підкеровуючими механізмами, повідомляє Автоманія.

Крім цього, нову генерацію Porsche Panamera оснастили високопродуктивними гальмами, системою нічного бачення і повністю світлодіодними фарами, що короткочасно підсвічуватимуть людей, які перебувають за межами дальності ближнього світла.

Силует ліфтбека залишився практично без змін. Відрізнити нову Panamera від попередника можна, в першу чергу, за заниженою лінією даху. Спереду з'явилися А-подібні повітрозабірники і нова матрична оптика. Також змінились задні ліхтарі.

Габаритна довжина Panamera становить 5049 мм, ширина - 1937 мм, висота -1423 мм, а розмір колісної бази досягає 2950 мм. Таким чином, новий кузов вийшов на 34 мм довшим, на 6 мм ширшим і на 5 мм вищим за попередника. Колісна база моделі збільшилася на 30 мм.

Шасі для Panamera в доопрацьованому вигляді дісталося від купе 911 Turbo. Крім цього, автомобіль оснастили системою активного придушення кренів і новою пневмопідвіскою з потрійним контуром.

Салон нового Porsche Panamera відрізняється від салону попередника кардинально. Він став вільніше, тому що позбавився від фізичних клавіш управління системами автомобіля, якими був у буквальному сенсі вимощений тунель підлоги. Приладова панель представлена двома 7-дюймовий екранами, між якими розташувався аналоговий тахометр. Центральне місце відведено тачскрін Porsche Communication Management (PCM) нового покоління діагоналлю 12,3 дюйма з вбудованою навігацією і послугами Porsche Connect. Мультимедіа підтримує синхронізацію зі смартфоном за протоколом Apple CarPlay і має функцію голосового управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотошпигуни зняли універсал Porsche Panamera

Адаптивний круїз-контроль у новинки працює тільки в парі з навігацією. Система будує маршрути таким чином, щоб мінімізувати кількість гальмувань і максимально збільшити протяжність ділянок, де можна їхати накатом.

Об'єм багажника - від 495 до 1304 л. Спинки задніх сидінь складаються в пропорції 40:20:40.

Найпотужніша бензинова версія — Porsche Panamera Turbo — укомплектована 4-літровим 550-сильним V8 з максимальним крутним моментом 770 Нм. Потужностні і тягові показники "вісімки" зросли на 30 к. с. і 70 Нм відповідно. На розгін до 100 км/год чотирьохдверне купе витрачає 3,8 с, з пакетом Sport Chrono — 3.6 с. Максимальна швидкість — 306 км/ч. Серійно модель оснащена системою повного приводу і 8-ступінчастим "роботом". Витрата палива в нової моделі на 1,1 л менше, ніж у автомобіля першого покоління, і він становить приблизно 9,3-9,4 л.

Panamera 4S Diesel отримала найпотужніший дизельний мотор в історії Porsche. Мова йде про 4,0-літрову V8 потужністю 422 к. с. і 850 Нм крутного моменту. Такий же двигун встановлюється на спортивний Audi SQ7 другого покоління. До 100 км/год ліфтбек розганяється за 4,5 с (з пакетом Sport Chrono – за 4,3 секунди). Витрата палива в змішаному циклі за паспортом — 6.7-6.8 л.

Porsche Panamera 4S оснащений твинтурбированной "шісткою" об'ємом 2.9 л, яка теж стала потужнішою — 440 к. с. (+20 к. с.) і 550 Нм (+30 Нм). Динаміка розгону — 4.4 с в "стоці", 4.2 - з пакетом Sport Chrono. "Максималка" складає 289 км/ч. Заявлена витрата палива в змішаному циклі — 8.1-8.2 л.

Всі нової версії Panamera опціонально можуть оснащуватися системою вибору режимів руху. Всього передбачено 5 пакетів налаштувань: Normal, Sport, Sport Plus, Individual і Sport Response. У кожному з них змінюються зусилля на кермі, чутливість педалі акселератора, тиск в гальмівній системі, жорсткість підвіски і алгоритми роботи трансмісії.

Нагадаємо, компанія Porsche проводить тести оновленого 718 Cayman. Прототип помітили під час випробувань на італійських дорогах.

Зараз ви читаєте новину «Porsche презентував оновлену Panamera». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути