середа, 21 червня 2017 14:25

Показали безповітряні шини майбутнього

Показали безповітряні шини майбутнього
Концепт-кар "розумних" шин показали на міжнародному пленумі по "зеленому" транспорту Movin'On в Монреалі. Фото: Michelin

У Франції представили концепт "розумної" шини.

Вона нова за своєю структурою. Зможе передавати інформацію автомобілю, щоб підлаштовуватися під поточні потреби - погоду, рельєф, якість дороги.

Концепт-кар "розумних" шин показали на міжнародному пленумі по "зеленому" транспорту Movin'On у Монреалі.

Для виробництва безповітряних шин використовуватимуть біоматеріали, що розкладаються, - бамбук, папір, деревину, картон, апельсинові кірки і натуральний каучук. Про це повідомляє "Популярная Механика".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим замінити Skype: 5 зручних альтернатив

При розробці шин використовуватимуть 3D-принтер. Це дозволить дизайнерам контролювати необхідну кількість гуми і малюнок на покришці. Служитиме така гума 10-15 років. Потім її можна переробити.

У найближчому майбутньому на зміну світлофорів прийдуть комунікаційні маячки в автомобілях. При перетині перехрестя кожна машина створюватиме віртуальний "міхур безпеки" без ризику зіткнення. Алгоритм для такої системи вже розробляють сингапурські вчені.

Зараз ви читаєте новину «Показали безповітряні шини майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути