середа, 30 липня 2014 11:24

Перший серійний водневий автомобіль отримає назву Mirai

Перший серійний водневий автомобіль отримає назву Mirai

Перший у світі серійний водневий автомобіль Toyota, який з'явиться на ринку навесні наступного року, отримає назву Mirai, що в перекладі з японської означає "майбутнє". Про це Bloomberg розповів один із співробітників японського автогіганта, який попросив не розкривати своє інкогніто, оскільки офіційного оголошення ще не було. Автомобіль на паливних комірках надійде в продаж, спочатку в Японії, а потім і в США, і буде коштувати дешевше Tesla Model S, але дорожче Nissan Leaf.

Це вже не перший інноваційний автомобіль Toyota з гучною назвою: нагадаємо, гібрид Prius утворює своє ім'я від латинського дієслова "випереджати". В обох випадках "Тойота" пишається своїми винаходами абсолютно законно, адже Prius вже багато років утримує титул найпопулярнішого в світі автомобіля з гібридним приводом, а Mirai може зробити революцію на ринку автомобільних палив.

Нагадаємо, що Toyota Mirai, дітище концепту FCV, офіційно дебютує в квітні 2015 року. Технічні характеристики екологічно нешкідливого автомобіля на водні поки невідомі, нагадаємо лише ТТХ одній з проміжних стадій: близько 155 к. с. віддачі мотора, 500 км на одній дозаправку, 3 хвилини на закачування водню в паливний балон. В Японії машина буде коштувати 7 мільйонів єн, що дорівнює 69 тисячам доларів.

Зараз ви читаєте новину «Перший серійний водневий автомобіль отримає назву Mirai». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути