субота, 09 квітня 2016 15:00

Перший український електромобіль у вигляді королівської карети презентували у Монако
4

Фото: electricmarathon.com

У Князівстві Монако презентували перший український електромобіль Synchronous.

Форум присвячений відновлюваній енергії і екологічним видам транспорту.

Унікальність електромобіля полягає в тому, що він - повністю українська розробка. Творцем Synchronous є компанія Electric Marathon International організатор щорічного ралі на електромобілях "електромобільний Марафон". Дизайн авто виконаний київською студією Prystrast, двигун "Слов'янка" - розробка одеської компанії EcoFactor, виготовлення кузова також велося в Одесі.

Дизайн Synchronous навіяний королівськими каретами. Водій в цьому автомобілі сидить в окремому кріслі, між ним і пасажирами - перегородка. А самі пасажири розміщуються на комфортних диванах. Всього в автомобілі можуть їхати 7 осіб, включаючи водія.

Значну частину кузова автомобіля становить тоноване скло, а вся поверхня даху покрита сонячними батареями, що живлять кондиціонер, світлодіодні фари і 9-дюймові екрани мультимедійної системи.

Габаритні розміри "Електрокарета" складають 2,1х2,2х4,5 м. Привід у автомобіля передній, як електродвигуна використовується асинхронний електричний мотор "Слов'янка". Ємність блоку акумуляторних батарей в специфікації авто не вказана, але за даними виробника на повному заряді електрокар здатний проїхати 130-160 км.

Крім самого Synchronous, українські еко-ентузіасти показали також зарядну станцію, створену українською компанією E-line.

22 травня Synchronous візьме участь в марафоні, що стартує зі Львова. Учасники пробігу мають подолати 3 тисячі кілометрів, проїхавши через 10 країн.

Творці електромобіля впевнені, що в найближчому майбутньому з'явиться можливість серійного виробництва Synchronous. Також передбачається використання електрокарет в якості таксі в Монте-Карло.

Нагадаємо, в Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: в березні 2016 року склали 4902 штук, що на 117% більше, ніж у березні 2015 року, і на 17% - ніж в лютому поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Перший український електромобіль у вигляді королівської карети презентували у Монако». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути