Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2014 12:33

На українські дороги можуть виділити 2 мільярди доларів

На українські дороги можуть виділити 2 мільярди доларів

Від поліпшення інвестиційного клімату в Україні виграє та Укравтодор - міжнародні фінансові організації планують виділити $2 млрд у найближчі 5 років в дорожню галузь України.

За інформацією прес-служби Укравтодору, протягом двох тижнів місії Світового банку (СБ), Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) прибудуть в Україну для ознайомлення з ходом реалізації вже розпочатих інвестиційних проектів та визначення перспектив розвитку дорожньої галузі. "Укравтодор не припинить співробітництва з Міжнародними фінансовими організаціями. Всі проекти, які розпочаті за рахунок коштів МФО, реалізовуватимуться відповідно із затвердженими планами робіт", - заявив Голова Державного агентства автомобільних доріг Євген Прусенко.

За його словами, транспортний сектор є одним з пріоритетних напрямків іноземних інвестицій, особливо автомобільні дороги загального користування державного значення, які співпадають з міжнародними і національними транспортними коридорами і відповідають стратегії Європейського Союзу у частині розширення на схід ("Східне партнерство"). "Приведення їх у належний стан і подальший розвиток дозволить не тільки збільшити транспортний потенціал України, але і поліпшити шляхи сполучення між Заходом і Сходом", - підкреслив Прусенко.

Саме тому продовження робіт на вже розпочатих міжнародних проектах - М-03 Київ-Харків-Довжанський, М-04 Знам'янка-Луганськ-Ізварине та М-05 Київ-Одеса - одне з головних завдань Укравтодору на 2014 рік. В цілому, за попередніми розрахунками протягом наступних 5 років у дорожню галузь України планується залучити близько $2 млрд інвестицій від МФО.

Зараз ви читаєте новину «На українські дороги можуть виділити 2 мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути