вівторок, 18 лютого 2014 13:37

Укравтодор підрахував, скільки потрібно грошей на ремонт доріг

Укравтодор підрахував, скільки потрібно грошей на ремонт доріг

Близько 2300 км доріг в Україні знаходяться в жахливому стані й потребують капітального ремонту. На такий ремонт необхідно близько 5 мільярдів гривень, повідомив під час прес-конференції Голова Державного агентства автомобільних доріг України Євген Прусенко.

"Грошей катастрофічно не вистачає. Об'єм грошей, який є у бюджеті, значно менше за той, що необхідний. Минулого року, наприклад, на ремонтні роботи доріг планувалося витратити близько 10,8 мільярдів гривень. Але загальна сума, яку нам виділили, становила всього 3,2 мільярди" - пояснив Євген Прусенко.

За його словами, основна причина розбивання доріг на автошляхах України - це перевантаженість великогабаритних транспортних засобів. Для боротьби із цим у деяких регіонах уже починають впроваджувати системи габаритно-вагового контролю.

"Залежно від об'єму фінансування, заплановано виконати ремонт у всіх областях України. В першу чергу, соціально важливими є транспортна магістраль через Дніпро у Запоріжжі, обходи Дніпропетровська і Донецька, а також дороги на заході України" - говорить Прусенко.

Зараз ви читаєте новину «Укравтодор підрахував, скільки потрібно грошей на ремонт доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути