понеділок, 11 липня 2016 09:42

На полігоні випробували перспективні українські бронемашини

На полігоні випробували перспективні українські бронемашини
autokraz.com.ua

Минулого тижня Державний науково-дослідний інститут випробував усі українські бронемашини, які планують взяти на озброєння війська.

На полігоні ПАТ "АвтоКрАЗ" випробували нові зразки броньованих автомобілів для потреб МВС, Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, спецпідрозділів, повідомляє прес-служба АвтоКрАЗ.

Серед них "Козак-2" (НВО "Практика"), "Барс" (ДП "АСЗ №2" "АК" Богдан Моторс), "Тритон" (ПАТ "Завод "Ленінська Кузня"), "Варта" (ТОВ "Українська бронетехніка"). ПАТ "АвтоКрАЗ" - виставили на випробування "КрАЗ-Шрек" і "КрАЗ-Спартан".

Всі перешкоди полігона подолали тільки автомобілі КрАЗ, зокрема і лісовий завал із гігантських колод і кам'яних брил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці презентували бронемобіль "Барс-8"

Учасники тестів проходили або обов'язкові перешкоди, згідно з програмою, - брід, пісок, підйом 30 і 60%, і то в рамках своїх можливостей і функціонального призначення, або за своїм вибором. Наприклад, автомобіль "Варта" не подужав 60% підйому. "Тритон" та "Барс" за своїми конструктивними та технічними параметрами не змогли впоратися з вертикальною стінкою 0,4 м. Що стосується обов'язкових випробувань на прохідність броду, то за заявленими виробником характеристиками, автомобіль "Барс" пройшов брід глибиною 0, 5 м, інші учасники подолали 0,76-метрову глибину, як і заявлено в технічному завданні МВС. "КрАЗ-Шрек" взяв брід глибиною 1,2 м.

Наступним етапом відомчих випробувань буде перевірка прохідності автомобілів на ґрунтових дорогах.

Нагадаємо,українські військові провели випробовування турецьких броньовиків Turkar Buffalo та Turkar CCVTECH.

Зараз ви читаєте новину «На полігоні випробували перспективні українські бронемашини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути