пʼятниця, 13 травня 2016 18:14

На Хмельниччині відкрили станцію для зарядки електромобілів

Вчора, 12 травня в місті Хмельницький, за кошти автосалону, який продає електромашини відкрили першу підзарядну станцію для електромобілів. В місті зареєстровано 10 автомобілів, які їздять на електриці. Про це повідомив представник автоцентру Ігор Галкін.

"Останнім часом суттєво зріс попит на електромобілі. Людей лише зупиняє проблема із підзарядкою акумуляторів. Він заряджається від звичайної розетки, як телефон. Водії, які живуть у багатоповерхівках, не можуть зарядити автомобіль. Наша фірма вирішила за свій кошт встановлювати такі станції для підзарядки. Одна така станція коштуватиме 2 тисячі доларів. Ми підписуємо контракт із кафе або торговим центром, які згодні надати нам кабель та електроенергію", - розповідає Ігор.

 

Повна підзарядка автомобіля коштує 20 гривень і триває 2 години. Повного заряду автомобіля вистачає на 200 кілометрів.

"Ми плануємо розмістити такі заправки по-всій Україні. Найближчим часом встановимо їх у місті Бар та Кам'янець - Подільський. Такий вид палива суттєво економить гроші водіїв, оскільки вони можуть подорожувати значно дешевше", - каже Галкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року скоротилися продажі еко-мобілів BMW

Нагадаємо, у 2019 році відбудеться дебют електромобіля від шведської марки Volvo. Першим електричним Volvo стане середньо-розмірний кросовер, який складе конкуренцію Tesla Model. Автомобіль долатиме близько 500 км без підзарядки. Крім того, шведи доповнять свої моделі гібридними модифікаціями. До 2025 року шведи розраховують продати близько одного мільйона електромобілів і гібридів.

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині відкрили станцію для зарядки електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути