вівторок, 19 квітня 2016 22:00

Цього року скоротилися продажі екомобілів BMW

Цього року скоротилися продажі екомобілів BMW
фото: bmwblog.com

У першому кварталі поточного року продажі екоавтомобілів "i" компанії BMW знизилися майже на чверть.

Всього з січня по березень в усьому світі реалізували 5128 електрокарів моделі i3 та гібридів i8. Це на 23 відсотки менше, ніж роком раніше. Про це повідомляє BMW Blog.

Баварці розраховують знову збільшити продажі екомоделей після оновлення хетчбека i3, яке відбудеться у другій половині 2016 року. Електрокар отримає нове програмне забезпечення, модернізовану електроніку і батареї підвищеної ємності. Оновлений BMW i3 зможе проїжджати без підзарядки до 240 кілометрів.

Нинішній хетчбек оснащений 170-сильним електричним двигуном і комплектом акумуляторів ємністю 22 кіловат-години, які забезпечують йому запас ходу в 160 км.

Раніше керівник BMW Харальд Крюгер підтвердив запуск в серію гібридного родстера i8, прототип якого показали у 2012 році на Пекінському автосалоні. Поява серійної машини очікується в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошта Німеччини виготовлятиме власні електромобілі

Наразі гібридний спорткар i8 пропонують тільки з кузовом "купе". Його комплектують 1,5-літровим трициліндровим турбомотором, електричним агрегатом і шестиступінчастим "автоматом". Сумарна віддача агрегатів становить 362 кінські сили. Купе набирає "сотню" за 4,4 секунди, а його максимальна швидкість обмежена електронікою 250 кілометрами на годину.

У Німеччині ціни на BMW i3 починаються від 34 тисяч 950 євро, а BMW i8 обійдеться мінімум в 130 тисяч євро.

Нагадаємо, Nissan Leaf і e-NV200 продемонстрували збільшення обсягу продажів у 2015 фінансовому році.

Зараз ви читаєте новину «Цього року скоротилися продажі екомобілів BMW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути