середа, 18 вересня 2013 14:34

Mercedes-Benz S-500 проїхав 100 км на автопілоті

Mercedes-Benz S-500 проїхав 100 км на автопілоті

Перед вами відео тест-драйву Mercedes-Benz, в ході якого автомобіль проїхав сто кілометрів під управлінням автопілота.

Ця система була представлена ??ще в серпні, тоді стало відомо, що Mercedes-Benz S- 500 зумів проїхати від Мангейма до Пфорцгейм під управлінням комп'ютера.
При цьому тестування проходило в умовах реального руху: зі світлофорами, круговими розв'язками, іншими машинами, пішоходами, мотоциклами і навіть трамваями. При цьому маршрут пролягав, як по місту, так і по дорогам за містом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ввезення уживаних іномарок скоротиться вдвічі

Нова система автопілота Mercedes-Benz не передбачає повної неучасті водія в русі - право вирішувати вести машину самостійно чи довіритись автопілоту залишається за водієм.

У компанії підкреслюють, що це лише черговий крок на шляху по створенню повністю самостійних рухомих автомобілей та організації безаварійного руху.

Раніше глава департаменту досліджень і розробок концерну Daimler Томас Вебер заявив, що компанія має намір першої запустити на ринок транспортні засоби з автономними функціями. Над розробкою системи автопілота концерн працює останні десять років.

Зараз ви читаєте новину «Mercedes-Benz S-500 проїхав 100 км на автопілоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути