пʼятниця, 17 листопада 2017 08:47

Маск презентував першу електричну вантажівку Tesla
7

Фото: autocentre.ua

У Каліфорнії 17 листопада о 6-й ранку за київським часом в дизайн-центрі Tesla пройшла презентація Tesla Semi, першої електричної вантажівки цієї марки.

Про це повідомляє "Новое время".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Ілон Маск мотивує своїх підлеглих - одкровення екс-працівника SpaceX

Ілон Маск дражнив шанувальників Tesla за кілька днів до анонса та запевняв - нова електрична вантажівка Semi "підірве мозок і понесе його в паралельний вимір".

Презентація новинки почалася з невеликою затримкою. Фанати вважають, що затримка була пов'язана зі скасуванням пуску ракети-носія Falcon 9 через проблему з обтічником. Деякі блогери навіть підкреслили: "Вони скасували запуск SpaceX, оскільки Ілон фактично не може бути в двох місцях одночасно?".

Презентація почалася після півгодинної затримки та вийшла досить короткою. 2 вантажівки Маска при світлі софітів приїхали на територію дизайн-центру та заїхали в зал під відкритим небом, де й зібралися глядачі.

Як розповів Ілон Маск, запас ходу новинки становить 500 миль, тобто більш ніж 800 км. Розгін від нуля до 60 миль (96 км) у Semi займає всього 5 секунд.

"Ми розробили Tesla Semi, щоб він був швидкий, як куля", - запевняє він.

Вантажівка не є повністю автономною, однак машина отримала покращену систему автопілота Tesla, що включає в себе автоматичне екстрене гальмування, виявлення смуги руху і попередження про зміну смуги руху.

"Semi є найбезпечнішою та найзручнішою вантажівкою. 4 незалежні двигуна забезпечують максимальну потужність і прискорення, вимагаючи більш низьких витрат енергії на милю", - йдеться в заяві компанії.

Виробництво вантажівок почнеться в 2019 році.

Компанія SpaceX опублікувала відео, в якому показаний випробувальний полігон в місті Макгрегор, штат Техас.

Зараз ви читаєте новину «Маск презентував першу електричну вантажівку Tesla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути